餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

2017-04-27 1354 瀏覽
琴日約左屋企人去食韓式燒烤,係朋友介紹既,所以我地一早book左枱係門口見到,原來7點半前離座有8折,不過我地差唔多7點先到唯有等下次早啲嚟食啦!係門口已經見到呢個牛氣沖天和牛拼盤,好吸引我哋有四個人,見到呢個四人套餐又好似好抵咁1516之下,我哋就決定叫個和牛拼盤同另外叫啲小食韓國料理出咗名多小食配菜,配菜總共有三碟:有芽菜、泡菜同埋紫菜。另外亦都準備咗啲辣椒、辣醬、點牛肉嘅醬汁等等...終於... 終於到喇「牛氣沖天和牛拼盤」好豐富丫!!包括有美國上肩胛肉、下肩胛肉、牛小排、日本A4背峰肉、上腦肉、肉眼、韓牛、澳洲和牛...真係包羅萬有一個拼盤就開食晒咁多國家嘅牛肉仲有店員會介紹俾你知,同幫你燒埋呢個日本A4和牛肉眼,顔色鮮紅,脂肪同肉質嘅比例啱啱好肉質嫩滑,輕輕一燒,唔駛等好耐就開食得,仲可以包埋生菜一齊食,減輕油膩感!呢個係無骨牛肋肉,肉味好濃,不過肉質就梗係冇日本和牛咁好啦,不過味道都唔錯,不過可能係燒耐左,有少少老整體來講,呢度設計都好韓國燒烤店既氣氛,今日係平日仲落好大雨添,我會以為依度會冇咁多人,點知都坐滿晒人,真係好受歡迎而且張凳揭開仲可以擺手袋同埋啲雜物,呢個設計真

係門口見到,原來7點半前離座有8折,不過我地差唔多7點先到
唯有等下次早啲嚟食啦!

係門口已經見到呢個牛氣沖天和牛拼盤,好吸引
我哋有四個人,見到呢個四人套餐又好似好抵咁
1516之下,我哋就決定叫個和牛拼盤同另外叫啲小食

前菜

和牛拼盤

終於... 終於到喇「牛氣沖天和牛拼盤」
一個拼盤就開食晒咁多國家嘅牛肉
仲有店員會介紹俾你知,同幫你燒埋

呢個日本A4和牛肉眼,顔色鮮紅,脂肪同肉質嘅比例啱啱好

無骨牛肋肉

而且張凳揭開仲可以擺手袋同埋啲雜物,呢個設計真係好方便
食物味道方面都好新鮮,店員仲會有時幫你燒埋,服務好好。價錢好合埋,而且仲有宵夜時段,更加抵食!
2017-04-25
前菜