2021-05-02 647 瀏覽
難得朋友有想食嘅拉麵店,一於襯放假就入元朗國搵食。位於小巷入面嘅拉麵店,仲要叫「隱」,店名同店舖嘅位置非常匹配 雖然位置比較偏,但絕對唔係無人識,我哋都等咗一陣先有位。依度好有日本風味,可以自己揀麵嘅軟硬程度,又可以揀湯嘅濃淡程度,啱哂我依啲超怕食到好口喝又勁咸嘅拉麵嘅人,真係有種去咗日本嘅感覺!我哋剛剛好叫咗一碗黑隱、一碗白隱,兩碗拉麵都幾出色。白隱係豬骨湯底;黑隱就係加入咗黑蒜係豬骨湯入面,味道啱啱好,唔會過咸過濃。出色!而最加分係塊叉燒非常好食,超淋超入味!誠意推薦各位追加多一份,甚至兩份,都一定會食得哂! 雞軟骨餃子見每一枱都有叫,我哋都唔執輸跟住叫,都無令我哋失望。雞肉加上雞軟骨作餡料,比起普通餃子多一分咬口,不錯不錯不過最令我哋深刻嘅都係拉麵跟埋嘅豚肉,有機會都一定就為塊叉燒再幫襯!
雖然位置比較偏,但絕對唔係無人識,我哋都等咗一陣先有位。

雞軟骨餃子

2021-04-25