2023-01-11 527 瀏覽
今次第二次來訪牛大人,一如既往冇令我失望!今次叫咗牛大人紅燒牛骨湯飲落去,覺得好適合呢個天氣,少少甜,幾滋潤吓🫶朋友好鍾意食佢嘅M澳洲和牛牛丸,畢竟唔係間間餐廳都有好似佢咁Q彈嘅牛丸我自己除咗好欣賞佢嘅牛肉之外,亦都好鍾意佢嘅魚滑同埋蝦滑 !今次特登叫咗幾種比拼:🦑自己最推介嘅就係澎湖花枝漿能夠食到一粒粒嘅花枝,口感簡直係一流!牛肉漿儘管味道重少少,不過冬天食就一流,食完即刻暖笠笠!🥰至於蔬菜區,今次第一次試水蓮,口感幾特別,好似食緊大蔥咁,不過有爽脆嘅口感🤭牛肉方面,最鍾意就係佢嘅牛胸爽,爽滑得來口感好特別,每一次都一定會嗌呢一個!——————為食分界線——————📍 Masterbeef (Causeway Bay)5/F, 銅鑼灣廣場二期, 463-464號 Lockhart Rd, Causeway Bay, Hong Kong推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $300#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #hkrestaurant #topc
今次第二次來訪牛大人,一如既往冇令我失望!
今次叫咗牛大人紅燒牛骨湯
飲落去,覺得好適合呢個天氣,少少甜,幾滋潤吓🫶

今次特登叫咗幾種比拼:
🦑自己最推介嘅就係澎湖花枝漿
能夠食到一粒粒嘅花枝,口感簡直係一流!
牛肉漿儘管味道重少少,不過冬天食就一流,食完即刻暖笠笠!🥰

——————為食分界線——————
📍 Masterbeef (Causeway Bay)

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食