2020-08-08 294 瀏覽
喫茶部青蘋紅茶咖哩飯配牛肋肉黑松露煙三文魚忌廉意大利粉蜜桃乳酪價錢💲: $98/ $108/ $28好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 2.8/5環境🗾: 4.5/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.2/5-觀塘打卡餐廳一定有佢份,但我地walk in去就冇晒靚靚卡位,影唔到啲咩靚景😥但佢都真係幾復古,幾有特色既,都幾多人食架😆-晚市套餐我就試左青蘋紅茶咖哩飯配牛肋肉。首先擺碟好靚好豐富,有小小沙律,有舊凍凍地的薯蓉同一片哈密瓜,食完可以清下個口😚 佢的咖哩唔辣既,係日式個隻,甜甜地,應該都係用咖哩磚😂 入面有小小紅蘿蔔、洋蔥同薯仔,包住咖哩汁,呢啲配菜先最正🥰 牛肋肉都幾多舊,夠腍,幾似媽咪屋企煮的感覺😝 用汁撈埋珍珠米真係幾滿足😌 但個咖哩我小小懷疑整定因為唔夠熱🥺-朋友叫左個黑松露煙三文魚忌廉意大利粉。呢個就比較貴,份量都算小🤯 佢就一般,係碎的煙三文魚,滿足唔到想食三文魚的人🤥佢就落好多黑松露醬,所以幾濃味的,配埋cream就好match。意粉用扁意粉,撈勻就掛到係啲麵上面🤩 但整體唔驚喜。飲品有杯蜜桃乳酪,好甜😖😖 環境係幾好,但職員態度麻麻,個個係到㩒電話,冇咩人會理你😨
喫茶部
服務🍴: 2.8/5
環境🗾: 4.5/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.2/5
朋友叫左個黑松露煙三文魚忌廉意大利粉。呢個就比較貴,份量都算小🤯 佢就一般,係碎的煙三文魚,滿足唔到想食三文魚的人🤥佢就落好多黑松露醬,所以幾濃味的,配埋cream就好match。意粉用扁意粉,撈勻就掛到係啲麵上面🤩 但整體唔驚喜。飲品有杯蜜桃乳酪,好甜😖😖 環境係幾好,但職員態度麻麻,個個係到㩒電話,冇咩人會理你😨所以除非我係觀塘唔知食咩好,或者好想打卡,如果唔係都未必會去。