2019-08-03 29 瀏覽
日本菜一向都係我至鍾意食嘅菜式之一,今次就去到朋友屋企附近,大圍嘅一間日本菜餐廳-賀喜,慶祝朋友嘅生日。餐廳門口方便泊車,揸車人士唔使驚無位泊。餐牌食物圖文並茂,最吸引我就係御膳定食圖片!先叫了刺身日本池魚,真係原條即叫即切,一份有六片,驟眼睇都非常新鮮,食落去帶一點爽口的口感,點一點酸汁更加開胃。隨即叫了一些飲品,乳酸梳打可以爽一爽喉嚨!御膳套餐中有多款選擇,我哋最後各人選擇了C餐-日本磯煮鮑魚雜錦魚生丼以及 H餐-牛仔骨柚子燒配三色刺身。當中H餐的三色刺身中的帶子很鮮甜,牛仔骨質感很軟熟,而且很入味,撈飯一流。串燒的煙肉車厘茄的煙肉很脆口,車厘茄一咬多汁,非常Juicy。最後點了日式炒雜菜清一清腸胃,蔬菜很爽口,味道清清地。還有南瓜西米露糖水。這一餐日本菜真是豐富,兩人只係$650埋單,食物質素高,所以感到值回票價。

餐廳門口方便泊車,揸車人士唔使驚無位泊。

餐牌食物圖文並茂,最吸引我就係御膳定食圖片!

隨即叫了一些飲品,乳酸梳打可以爽一爽喉嚨!

最後點了日式炒雜菜清一清腸胃,蔬菜很爽口,味道清清地。

還有南瓜西米露糖水