餐廳: ULURU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-11-29 63 瀏覽
黑白分明既主題餐廳🤍🖤仔細睇由門口到樓梯到牆壁全部都係手繪仲要有童話主題, 非常有仙氣🔮本身我唔係特別好打卡餐廳, 但當見到佢地既手繪係一筆一筆畫上去,就覺得真係好有心機本以為只係岩女仔黎打卡, 但食落先知野食1d都唔簡單 頭盤要左個海鮮, 牡丹蝦刺身超級大隻, 鮮味十足, 配埋黑松露醬真係好香濃又唔會蓋過蝦既甜味 軟腍既蝦刺身夾住焗到香脆既多士, 口感對比好好. 呢度既擺盤好識得用食用花, 靚到好似畫咁-18款set dinner由carbs到食肉獸既選擇都有, 男生都岩食💪 set要幾多個course都可以豐儉由人咁加, 我地就每人加左$28要湯同埋飲品。今日既餐湯係番茄濃湯, 味道偏酸, 係真實既番茄味道。跟湯既focaccia有好香既sun-dried tomato乾係入面最貴既雜扒餐份量極大, 塊塊都高質又大塊🥩牛扒內裡緋紅多汁連豬扒唔肥但都可以腍到唔嚡口🐖雞扒醃得超入香草味🌿仲有4條白肉香草腸, 呢個份量4個人分都夠!另一個慢焗牛胸肋骨完全係心機野💛用左好長時間炆完再慢焗先可以腍到用叉都戳到一絲絲🍴-甜品簡直就係藝術品⛩️菇菇頂層光滑/莖有細緻坑紋/連菌摺同菌絲都整埋, 像真
黑白分明既主題餐廳🤍🖤仔細睇由門口到樓梯到牆壁全部都係手繪
仲要有童話主題, 非常有仙氣🔮

本以為只係岩女仔黎打卡, 但食落先知野食1d都唔簡單

Shrimp focaccia

最貴既雜扒餐份量極大, 塊塊都高質又大塊🥩
牛扒內裡緋紅多汁
連豬扒唔肥但都可以腍到唔嚡口🐖
雞扒醃得超入香草味🌿
ULURU 特色燒肉拼盤
仲有4條白肉香草腸, 呢個份量4個人分都夠!

另一個慢焗牛胸肋骨完全係心機野💛
用左好長時間炆完再慢焗先可以腍到用叉都戳到一絲絲🍴
慢焗美國安格斯牛胸骨

甜品簡直就係藝術品⛩️
Moomin World
菇菇頂層光滑/莖有細緻坑紋/連菌摺同菌絲都整埋, 像真度好高🍄 白朱古力既外殼包住🍓strawberry compote+lemon curd mousse🍋做莖/海棉蛋糕同🍓mousse做傘, 非常有層次
Moomin World
下面d泥仲要係超好食既dark choc cookie crumbs🍪!
Moomin World
抹茶富士山就係matcha tiramisu🍵用左焙茶代替espresso浸lady fingers好聰明, 有雙重茶味
富士山芝櫻祭
丸久小山園出品唔過甜, 奶凍體夠滑口, 加埋有咬口既🍫cookie crumbs一流
Fuji Shibazakura Festival
呢度既飲品都好photogenic
signature既係rose tea and lavender dream, 都係tea mocktail黎. 左邊lavender dream有淡淡relaxing既薰衣草香, 配清新香甜既荔枝好夾

而右邊玫瑰果個就係搭士多啤梨, 係非常出眾既主角, 但有rosemary令個味唔會太甜太藥水
Lavender dream;  ULURU rose tea
整體黎講間餐廳絕對係令我刮目相看!好少打卡餐廳可以有咁高水準同份量既食物
由鹹到甜都係極級享受
就算就咁黎食個甜品我都會再回頭

Moomin World🍄($128)
Fuji Shibazakura Festival⛩️
(Marukyu Koyamaen Matcha Tiramisu🍵($118)
Shrimp focaccia🦐($138)
Slow baked American Angus beef short rib🐮($298)
ULURU special barbeque platter (NZ rib steak🥩|US pork rack🍖|chicken fillet🐥|herb sausage) ($338)
ULURU rose tea🌹($52)
Lavender dream💜($52)
慢焗美國安格斯牛胸骨
富士山芝櫻祭