最近西貢新開咗一間西餐廳The Square,佢完全唔似喺市場街一式一樣嘅cafe,大家置身於裡面就好似去咗世外桃源,俾人一種好清新、度假嘅氣息!餐廳有兩層,之前睇過其他人嘅食評,2樓都好靚,不過當日我哋只係安排坐喺地下,未有機會上去睇吓。我想先講吓餐廳嘅服務,由服務員到廚師嘅態度都好熱情,笑容可掬,所以我哋用餐都非常愉快。值得一提嘅係入面嘅員工大多只會講英文,而menu暫時亦只見英文。我哋叫咗BEEF TARTARE、PORK BELLY BITES、LOBSTER RISOTTO、TOURNEDOS STEAK、Red Velvet Cupcake、cheesecake、GREEN BOOST SMOOTHIE、Gweilo鬼佬Beer。由飲品到甜品,我哋都食好滿足,每一樣食物整得非常精緻之餘,食物質素都好唔錯!好啱想入嚟西貢chill吓嘅朋友!就算大家唔想食嘢,只係想搵個地方傾吓計、飲吓酒,呢度都係一個perfect place to relax!

我想先講吓餐廳嘅服務,由服務員廚師嘅態度都好熱情,笑容可掬,所以我哋用餐都非常愉快。值得一提嘅係入面嘅員工大多只會講英文,而menu暫時亦只見英文。