2019-10-29 599 瀏覽
自從形點II開左之後都好少出外面食野,事關食肆種類應有盡有,亦不乏坐得舒服既cafe。Green waffle Diner係其中一間我假日愛去既餐廳,自助落單,環境清靜,空間充裕,能夠客人放鬆休閒咁用餐。Lunch set $100有找,包餐飲、餐湯/沙律同半份招牌窩夫,亦設有散嗌菜式。沙律用料不馬虎,無落多餘調味,靠酸酸甜甜既紅菜頭作主調,清新健康。軟殼蟹佔左漢堡三份之二大小,外殼裹上薄薄炸粉炸至薄脆,蟹肉幾多,口感乾爽,係偏鹹左少少。漢堡包外皮烘得幾香脆,中間又不失鬆軟芝士控絕不能錯過系列鑊仔通心粉上枱仲係jarjar聲,芝士醬非常稠密足料,每粒通心粉都被醬汁包裹住。表面再灑上車打芝士同煙肉粒增添鹹香,一入口濃厚芝味即時喺口中化開,好滿足~~~火龍果汁一睇就知真材實料無溝水,全杯以果肉打成,清甜又帶有細籽既咬口,排毒又美肌餐廳招牌窩夫即叫即製,唔會放到硬哂,外脆內綿,個人偏好唔加糖漿,可以食到原材料既麵粉同蛋香,為呢頓盛宴畫上完美句點

田園沙律

軟殼蟹漢堡伴薯條

漢堡包外皮烘得幾香脆,中間又不失鬆軟

芝士控絕不能錯過系列

火龍果汁