2023-09-10 709 瀏覽
行過樓下佢大廈見好大個海報廣告見到係台灣雞煲試一試星期五晚餐一入去前要揀食邊個餐個人覺得一係最貴一係最平先試到真實是否好味/性價比高與否最後決定今次個場門口唔係好通風比較焗就揀個基本餐來食(好怕食完一陣味出返嚟)可以叫指定款雪花肥牛/特級肥牛/牛腩/魚/豬/仲有啲豆腐個類/花款真係唔多一段嘢食收費當晚係:星期一至四 每位$198加10%星期五,六,日,假日及前歺每位$228加10%有自助吧 菜/台灣腸/丸/陳皮魚蛋/魚片頭/牛肚/栢葉/豬皮/魷魚呀咁😋-諗住食完雞煲再放湯打邊爐時都可以邊滾邊入味😋- 放入煲前豬皮本身處理得唔夠仲有好多毛未清 😔- 👍🏻菜係鮮甜既幾好味(但冇影相)👍🏻👍🏻- 仲有粉絲/喬麥麵/王子麵/出前一丁/烏冬(值得讚係全部獨立包裝全晚唯一覺得衛生位)又有熟食提供,今次只拿鹵水雞翼食都幾夠入味,可以一試.因個主角雞煲未到食住同拿定以上既食物準備定- 牛個啲真係冇特別都忘記影出嚟飲品係包任飲(除酒精飲品)但都算多選擇既燒仙草呢款唔錯 👍🏻仲有好多款冇影到啦 店舖自己沖既桂花烏龍茶就偏淡味喜歡淡味既先好試有自己調味既醬汁😎😎幾好👍🏻主角出場了拿到上台 個男仔用個夾橯一橯
行過樓下佢大廈見好大個海報廣告見到係台灣雞煲試一試

星期五晚餐
一入去前要揀食邊個餐
個人覺得一係最貴一係最平先試到真實是否好味/性價比高與否

最後決定今次個場門口唔係好通風比較焗
就揀個基本餐來食(好怕食完一陣味出返嚟)

收費當晚係:
星期一至四 每位$198加10%
星期五,六,日,假日及前歺
每位$228加10%

有自助吧
-諗住食完雞煲再放湯打邊爐時都可以邊滾邊入味😋
- 放入煲前豬皮本身處理得唔夠仲有好多毛未清 😔
- 👍🏻菜係鮮甜既幾好味(但冇影相)👍🏻👍🏻

又有熟食提供,今次只拿鹵水雞翼食
都幾夠入味,可以一試.

因個主角雞煲未到
食住同拿定以上既食物準備定
- 牛個啲真係冇特別都忘記影出嚟

飲品係包任飲(除酒精飲品)
但都算多選擇既
燒仙草呢款唔錯 👍🏻

仲有好多款冇影到啦
店舖自己沖既桂花烏龍茶就偏淡味喜歡淡味既先好試
有自己調味既醬汁😎😎幾好👍🏻

主角出場了
拿到上台 個男仔用個夾橯一橯個動作就同我哋講,食得了咁。

剛開始時感覺唔到個雞煲香香既味道咁,原來個男仔個火開保溫。
但食落味道幾好,唔差既。
不過唔係出面食開雞煲個啲咁既風味。

個套餐包小量海鮮,河蝦係其中一款
都夠實肉算新鮮啦

最後整返個芒果乳酪另配有好多款配料可以加,味道都唔錯👍🏻有原味既但冇試到了

基本上其實員工只負責上菜收拾枱面既吉碟
基本上所有都自助形式咁

小Tips:
埋單首次登記做佢會員會有9折變相即時免加一服務費咁,如人頭多既都慳唔少既。

題外話:
食完落樓返到屋企沖完涼仲好大陣味
原來當晚帶去個袋隔2日仲有個陣食雞煲
呢方面真係差少少🤏
可能當晚坐近門口個邊位置
環境唔夠冷氣、空氣流通差啲、有待改善
2023-09-08
  • 飲料