2023-09-15 62 瀏覽
吉列牛忌廉烏冬專門店呢間吉列牛同忌廉烏冬近排周圍落廣告,見佢又幾得意咁決定走去試試佢。吉列牛定食 $148呢個吉列牛唔知係咪因為佢係韓國版,佢同平時食開個啲吉列牛完全唔同。佢啲炸粉好少,唔係太香口。而且佢啲炸粉唔知點解好似唔太痴住啲牛咁,一放上去煎就甩晒啲炸粉出黎。所以嚴格上黎講佢都唔太算係一舊吉列牛,佢原本已經無乜炸粉,仲要煎嗰陣會甩埋嗰少少。。。牛嘅質素都算唔錯,至少唔會好韌好多根。但係師父煎舊牛嘅功力就差緊啲。舊牛上到黎嘅時候有一大半已經煎到接近全熟。咁問題就黎,我應該唔煎然後凍冰冰咁食,定係應該煎下佢令到舊牛overcooked呢。Kobekyu 滋味單骨雞翼 $68炸得好香口,而且好夠味,而且佢係單骨雞翼,每一隻都可以好易咁食到乾乾淨淨。咖哩忌廉烏冬(雞肉) $88一上枱個咖喱香味係飄晒出嚟,而且佢有一層厚厚嘅忌廉,將佢撈埋會令啲烏冬好滑,而烏冬本身亦都好彈牙。但係個咖喱嘅味道就同佢嘅香味就唔太成正比,唔知係咪忌廉溝淡咗咖喱嘅味道,所以其實咖喱味唔係想像中咁重,但整體來講值得一試。Overall: CP值唔算高,因為佢招牌菜唔質素唔太高。諗住佢叫自己吉列牛專門店,應該會幾唔錯
吉列牛忌廉烏冬專門店

吉列牛定食 $148

Kobekyu 滋味單骨雞翼 $68

咖哩忌廉烏冬(雞肉) $88

Overall: CP值唔算高,因為佢招牌菜唔質素唔太高。諗住佢叫自己吉列牛專門店,應該會幾唔錯。但係舊牛完全feel唔到吉列左係邊。仲要一上黎有大半已經煎得接近全熟,令到完全享受唔到自己煎嘅樂趣。而且如果同日式嘅吉列牛比,狗仔我會鍾意日式嗰種香口同”吉列”多啲。反而,佢個忌廉烏冬算幾好食同幾得意。我建議佢可以將嗰名改到淨係忌廉烏冬專門店就算。

味道:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑