2019-01-23 644 瀏覽
今日入中文大學搵朋友,朋友帶我係campus入面食lunch!呢度環境好優美,入到學校好有青春嘅感覺不過呢間餐廳位置就比較偏僻一點,如果唔係朋友帶我嚟,我都唔知點搵到落樓梯到餐廳,全自助下單嘅,午餐價錢大概都係三十零蚊左右。我點咗鮮茄焗豬扒紅米飯 HKD$36 ,跟埋杯熱飲。(見佢紅米飯好似好健康咁)餐廳有室內和室外,見今日天氣幾舒服,我地揀咗坐室外,個環境好正,望出去就係吐露港同馬鞍山,呢個View就好似人地去D高級餐廳咁,幾享受。食物質素方面就一般學校Canteen質素啦,唔會有太大驚喜,個焗飯略嫌有D凍,只係微暖感覺,豬扒有D硬,但係用紅米配算係幾特別幾健康。點都好,呢個價錢呢個View,真係幾吸引嘅。食完飯仲可以同朋友吹陣水,唔會有人趕你走。
呢度環境好優美,入到學校好有青春嘅感覺

落樓梯到餐廳,全自助下單嘅,午餐價錢大概都係三十零蚊左右。

食完飯仲可以同朋友吹陣水,唔會有人趕你走。
2019-01-23