2022-01-18 165 瀏覽
平時想搵特別啲嘅西餐廳都發現好多喺港島,但今次見到有人介紹呢間西班牙餐廳喺九龍區,而且都幾吸引就bookmark咗~食完之後都覺得幾唔錯,感覺係幾正宗嘅西班牙菜🤤•🥢 松露蘑菇可樂餅 $18🥢 蟹肉可樂餅 $18上菜嘅時候店員提醒我哋食松露蘑菇先再食蟹肉,可樂餅細細粒,外脆內軟,好啱配酒🤩 松露蘑菇可樂餅係用咗黑松露醬、牛肝菌同花菇(都係返佢哋ig先知🤣),好濃蘑菇味,食落有好滿足嘅感覺😌 而蟹肉可樂餅就更加creamy,中間有一絲絲蟹肉,係混合忌廉蟹肉同蟹籽沙律嘅味道~•🥢 壞蛋薯條 $88呢個係幼身薯條配兩隻少少燶嘅太陽蛋同煙肉碎,薯條嘅薯仔味好突出,睇返ig介紹原來有專登揀濃味而澱粉含量高嘅荷蘭薯仔~薯仔切到好幼,炸到好脆,就咁食會有啲乾,但撈埋蛋汁就好唔同,外面少少淋但入面好脆!係好好嘅配酒小食,但晚餐就有啲唔夾🙈•🥢 西班牙海鮮飯 $248西班牙海鮮飯可以話係必食!見到差唔多枱枱都有叫,去過西班牙嘅朋友仲話食得返西班牙食到嘅味道!海鮮有青口、蝦同蜆,每款都有4-5隻,每款都幾新鮮,青口同蜆都唔煮到乾晒,仲保留到啲肉汁~ 個盤好大,但飯係鋪咗薄一層,份量唔會太多,啱2-3個人食

🥢 松露蘑菇可樂餅 $18
🥢 蟹肉可樂餅 $18

🥢 壞蛋薯條 $88
壞蛋薯條

🥢 西班牙海鮮飯 $248
海鮮有青口、蝦同蜆,每款都有4-5隻,每款都幾新鮮,青口同蜆都唔煮到乾晒,仲保留到啲肉汁~ 個盤好大,但飯係鋪咗薄一層,份量唔會太多,啱2-3個人食再加啲其他dishes,飯粒係吸滿咗龍蝦湯同海鮮精華,所以好入味!
西班牙海鮮飯

🥢 Sangria $68
差唔多每次食西班牙菜都會叫嘅飲品,加咗唔少生果片/果汁,紅酒嘅酒味唔會太重,酸酸甜甜超級開胃!
Sangria
壞蛋薯條