2017-11-22 671 瀏覽
琴日拍拖3周年,我同女朋友一齊去左觀塘呢間放題慶祝下。呢間餐廳係apm隔離,地鐵站行去大約5分鐘,都幾方便,我地book左7點鐘,一去到已經見到好多人食緊,間餐廳都幾大,裝修都幾靚,好似幾受歡迎。我地坐左係一張2人枱,個位有少少迫,行過唔小心可能會整跌d 豉油,打開menu,有好多選擇,around 10張可以tick,熟食魚生都有。我地tick完就去左出面攞d熟食食下先,都有幾多小食,有章魚小丸子,薯條等等,對於我呢d好肚餓既人來說,都已經夠食一輪。野食好快around 10分鐘左右就到,首先係生野,魚生刺身都幾多,唔只有普通既三文魚,仲有比較貴價既帶子,珍寶蝦,全部都好新鮮,唔知係咪佢見我地係情侶,佢個盤有個用冰雕既心心,好靚好有feel之後來既壽司都幾高質,飯唔會好多,嚿餸都幾大,一流之後就有一堆炸物,雞翼好香好好食,炸豪最驚嚿豪唔新鮮,但係佢好新鮮,完全冇怪味,唔錯。其餘既野食質素都唔錯,esp. 甜品,個cheesecake幾硬正,證明夠芝士,幾正整體來說,呢間放題除左迫d都冇咩要彈,連d waiters 都好service, 以咁既價錢我好滿意,下次都會再來幫襯。

之後來既壽司都幾高質,飯唔會好多,嚿餸都幾大,一流

小食
魚生
題外話/補充資料: 間餐廳果棟building食飯時間都幾多人,記得預多d時間係下面等𨋢。
2017-11-20
紀念日