2019-03-17 531 瀏覽
今天和堂妹約好去探公公,公公住係大圍近火車站,等左一陣見到堂妹行過來,她一見我就說知不知道附近有間坤記腸粉好好食,我當然知啦!我咁仲意食嘢。佢叫我帶她去吃,但是我不太肚餓,所以只有陪她佢吃,去到見到很多人正在排隊中,嗯!每次都是很多人的,我只有座在椅上等她買腸粉,她買回來時見到只有咖哩魚旦$8、燒買$8、白蘿蔔$6。覺得奇怪就問她你不是吃腸粉咩,她說:見到前面的人買魚旦和燒買好似好好味,所以就買來試下,反正你吃過腸粉就不如一齊試下這三款得唔得,我多數吃腸粉,記憶中好像是未吃過直得試下。好啦~就試一試,魚旦都爽口但咖哩味就欠奉,沒有咖哩椰香和辣味,蘿蔔都煮得夠腍無苦味,如果吃慣重口味道既人就唔太適合,燒買都幾好食,總之一句話,都是腸粉合我味道多些,因腸粉落齊所有醬料必食,我都是叫堂妹下次再來吃腸粉,不要再跟人買啦!😛😛