香港食葡國菜都已經好難搵,又平又正嘅葡國菜更加難!如果有經過開黃埔都一定有見過好signature 門口,以湖水綠為主調!✨海霸王葡國海鮮燉飯 $228我覺得呢個超高質,好耐冇食過咁好食嘅海鮮飯,首先去處海鮮都好新鮮,好足料,有八爪魚、帆立貝、青口、蜆、海蝦、燒鱸魚同墨魚腸,所有海鮮嘅鮮味都落晒去個飯度,同埋最重要係個飯唔乾,調味又啱啱好,飯粒軟硬適中,呢個價錢真係冇得彈!😍✨美國極級西冷頂柳 $228叫左7成熟,笑得啱啱好,切開中間粉嫩,有肉汁,兩個人share食都幾飽,因為佢都幾厚肉,加埋薯條,好有飽足感~外國套餐都會包咗蒜蓉包,正正常常,冇乜特別。同埋一杯水果茶,當然冇30幾蚊杯嗰啲咁高質啦,但係免費嚟講絕對唔差。重點係神還原Pizza Hut嘅salad bar 💕🥰😳童年回憶出晒嚟(顯露咗年齡)✍️ 後記呢個質素嘅dinner 好抵食,一定要嗌海鮮飯!仲包咗餐湯、小食、水果茶、同埋任食salad bar ,超豐富!

✨海霸王葡國海鮮燉飯 $228

✨美國極級西冷頂柳 $228