2024-01-22 220 瀏覽
嘩!真係話嚟就嚟喇,我剛過咗一個非一般嘅午餐時光。第一口嘅滑蛋雞扒飯,真係嘆為觀止😲,雞柳嫩滑、滑蛋濃郁,洋蔥同菇菌帶嚟嘅口感層次分明,搞到我碗底見光。食住沙律、茶碗蒸,再嚟一啖清爽麵豉湯,豐富我嘅味蕾體驗。個套餐最後仲有糯米雪糕滋,簡直完美收場!仲有架,今次嘅天婦羅蝦做得夠晒香脆,每一口都係蝦味十足兼爽口得嚟唔油膩。湯底嘅蜆肉新鮮彈牙,帶點微妙嘅酒香,啱曬我嘅胃口。係咋,個炒飯雖然普普通通,但係玉子加進去之後,整體滋味就提升好多,滿足晒!最後嗰個milk pudding,滑溜溜嘅口感加上溫和嘅味道,實在係飯後最佳嘅甜品👍。如果你鍾意日本料理,想食得抵又想食得好,咁你絕對唔可以錯過呢間!食物質素穩定,服務態度又友善,難怪平時人龍總係咁長。總之,呢一餐給我嘅感受就係:質素高,價錢親民,絕對係想再嚟多幾次嘅好去處⭐️⭐️⭐️。