餐廳: 小曼谷泰國美食站
資訊:

2021-05-17 117 瀏覽
嚟緊6個星期日因為要上堂上到2:30pm嘅關係,lunch果餐都要上完堂自己出去食,今日就係第一日!由於今朝食咗個大早餐嘅關係,放學果陣都唔係好肚餓,諗住食d嘢就算!原本諗住食M,但好似都M咗好多日,行下諗下最後就去咗Tower 535嘅小曼谷!我去到嘅時候都已經3點幾,諗住睇吓佢有冇下午茶set,原來係冇嘅!佢得個lunch set供應到6pm。lunch set嘅選擇都有好多,但全部都係粉面飯啲飽肚嘢,最後就決定叫個泰式鮮蝦炒金邊粉!等咗一陣,個粉嚟到啦!個portion都好大,但蝦就得2隻咁多,仲要有d過熟!味道就酸酸甜甜咁,比較單調。我就要加咗好多辣椒魚露去吊下味等佢個味道層次豐富d!好在個粉都炒得好乾身!但可能我今朝個大早餐仲未消化得晒,食咗一半就已經覺好飽冇再食啦!飲品叫咗泰式凍奶茶,出奇地好飲,夠茶味!埋單$71,銅鑼灣嚟講都算係咁!

泰式鮮蝦炒金邊粉

飲品叫咗泰式凍奶茶,出奇地好飲,夠茶味!

凍泰式奶茶

埋單$71,銅鑼灣嚟講都算係咁!
2021-05-16
泰式鮮蝦炒金邊粉