2019-11-05 199 瀏覽
男友生日揀左食我地都未食過既omakase~~出面omakase 普遍都要千五蚊一個人依間omakase 有分 980 同1380 兩個價錢因為我地要食蛋糕,所以都係食980 個種,驚太飽我地六點準時到,店員開始set table, 有好可愛既貓貓筷子架大約等多三個字就開始食前菜啦其實每次上菜師傅都會介紹下,可惜實在太多記唔住啦,大家認圖啦依款係肝類,我平時唔食鴨肝鵝肝架但依款都接受到,而且個汁夠味依款好清新,味道淡左d, 建議點豉油食依款火灸魚,岩哂我,勁鐘意火灸類外皮夠香口,外面仲係生既狀態,外脆內軟秋刀魚配海葡萄,已經預先調味,可以就甘食整依款之前師傅預先問定我地食唔食白子我地兩個大鄉里都未聽過,原因係銀雪魚既男性器官未食過都可以一試,但口感較滑潺潺,好彩個汁平衡番,但我都係食一半就交番比男友啦拖羅~~~味道好重~~~但未去到入口即溶感食完一輪刺身生野,就上漬物,清下個口先再上鐵板燒漬物有茄子,蒜頭,喬頭,牛蒡我最鐘意係蒜頭,喬頭, 茄子調味有d 帶苦,牛蒡都係本身有種藥材味係呀,依個omakase 會包兩款鐵板燒,所以感覺食多d 款甘鮑魚唔會好韌,調味略嫌淡左dd全晚最愛既海膽
男友生日揀左食我地都未食過既omakase~~

出面omakase 普遍都要千五蚊一個人

依間omakase 有分 980 同1380 兩個價錢

因為我地要食蛋糕,所以都係食980 個種,驚太飽

大約等多三個字就開始食前菜啦

依款係肝類,我平時唔食鴨肝鵝肝架

但依款都接受到,而且個汁夠味

依款好清新,味道淡左d, 建議點豉油食

依款火灸魚,岩哂我,勁鐘意火灸類

外皮夠香口,外面仲係生既狀態,外脆內軟

秋刀魚

秋刀魚配海葡萄,已經預先調味,可以就甘食

白子

整依款之前師傅預先問定我地食唔食白子

我地兩個大鄉里都未聽過,原因係銀雪魚既男性器官

拖羅

拖羅~~~味道好重~~~但未去到入口即溶感

漬物

食完一輪刺身生野,就上漬物,清下個口先再上鐵板燒

漬物有茄子,蒜頭,喬頭,牛蒡

鐵板燒鮑魚

鮑魚唔會好韌,調味略嫌淡左dd

海膽汁燒龍蝦

全晚最愛既海膽汁燒龍蝦

海膽溶左入龍蝦度,好好食~~~

蜆湯

食完鐵板,又上碗湯清下口,味道較淡~~鮮味一般

五件壽司+手卷

因為openrice 上載相片所限,唯有一次過合併show 哂五款壽司同手卷

甘多款最鐘意就係海膽~~~

手卷師傅有加埋蔥做調味,好搶

師傅整完,我先察覺,因為我地已經提早講明男友唔食蔥,但都有甘既失誤
,所以師傅都即刻再整

生果係唔甜既哈蜜瓜。。。。有d 衰收尾甘感覺

但整體感覺都唔錯,真係平價之選,我地由六點食到九點,食足三個鐘,大家真係預定時間呀

2019-11-02
秋刀魚