2019-11-17 722 瀏覽
今日星期日,適逢撐黃店日,見黃店地圖有呢間Blue House,一於就試試。點知由門口到入面一張黃既內容都無,家母仲問我點解要食呢間🥺隔離麵包鋪議員poster都有,呢間連少少黃都無🥺希望會做多少少,始終野食好食好想懲罰你😈-到左前面有三位等梗,但因為未齊人,我同屋企人四個齊哂就直接有得入先~大家記得啦-Weekend竟然會有Lunch Set😍叫左L1,L2,L5,L8仲有個小食-明太子薯條。L1 蜆肉蟹棒明太子魷魚意粉($62)-店鋪主打3.7牛乳當然要試試,家父表示意粉偏硬,但我同家兄都表示啱啱好夠哂口感!蟹棒2隻蜆肉8隻左右,香濃牛乳味,正。L2烤菇黑松露牛乳意粉($58)-呢個相對頭先果個無咁重牛乳味,不過好香黑松露味,烤菇就麻麻地,係類似薄切雞髀菇,不過意粉非常creamy,平價之選。L5咖喱滑蛋飯烤雞($64)-滑蛋非常出色,家父仲話一定落左勁多牛油勁香又滑!咖哩係屬於日本甜咖喱,唔算太濃但都好好送飯,雞扒非常入味香脆,最大敗筆係個米飯🤢飯桶表示失望,個飯好似用左日本味,但煮到一舊舊。L6醬烤豬肋骨配美式薯條($72)-唔知無曬薯條定點竟然轉左做飯,店員哥哥太忙定我無留

L1 蜆肉蟹棒明太子魷魚意粉($62)
蜆肉蟹棒明太子意粉

L2烤菇黑松露牛乳意粉($58)
烤菇黑松露牛乳意粉

L5咖喱滑蛋飯烤雞($64)
咖哩滑蛋飯(烤雞)

L6醬烤豬肋骨配美式薯條($72)
唔知無曬薯條定點竟然轉左做飯,店員哥哥太忙定我無留意,飯面頭唧左少少沙津醬。太快手食哂無影相,有5舊豬肋骨左右,非常入味。但就有少少難送飯。

小食- 明太子薯條($42)
我食左一大半先影!我食左一大半先影!我食左一大半先影!好食!最中意食粗薯條,個醬我都中意食!
明太子薯條

估唔到個特飲係咁樣一大枝既熱情果茶,味道唔錯!4個餐一大枝full size每人都有杯半左右。

總結,平價好食西餐廳!推薦大埔人黎食佢,希望佢黃啲我就食得開心啲😻😻
蜆肉蟹棒明太子意粉
烤菇黑松露牛乳意粉
咖哩滑蛋飯(烤雞)
明太子薯條