2016-11-25 263 瀏覽
今次因為朋友生日,朋友又話要食好“西”,我就俾佢帶左黎鉄人旨花。平時就真係唔會去呢D Omakase。但鬼叫係好朋友生日,就一次咁多啦!店內有分鐵板燒及Omakase區域,而且相隔甚遠,吃Omakase的朋友不用擔心會被油煙燻到啊!一坐到餐檯前,店員便立即奉上熱茶,而且細心準備了濕紙巾。一開始當然會奉上前菜,前菜分別係三文魚鼻骨刺身、三文魚籽沙律同芥末八爪魚刺身。比較特別係三文魚鼻骨刺身,咬落去非常爽脆,有少少酸度。龍蝦刺身上檯時,觸鬚仲係不停地郁身郁勢。雖然有d殘忍,但真係吸引!首先咩都唔點食落口先,食落口肉質好豐富,肉眼見蝦肉呈奶白半透明狀,食落口爽口清甜。沾左少少新鮮芥末,味道再有昇華,入口味再豐富d。另外,拆出黎既龍蝦肉一d都唔少,足兩人份量!原條燒喜知次沾上檸檬汁,雖然魚不太大,但魚質鮮嫩,入口juicy,有少少燒烤既味道,好香。薄燒牛肉薄燒牛肉內有薄荷醬,牛肉非常薄而且食落口一d都唔老,另外入面包住既薄荷醬令牛肉味道帶帶清新感覺。另外,龍蝦刺身的龍蝦頭已經係被滾成新鮮龍蝦湯,加上少少菜,鮮甜無比。最後係綠茶紅豆奶凍,牛奶布丁唔甜但奶味非常濃郁又軟滑。配上抹茶醬及紅豆粒,輕鬆
一坐到餐檯前,店員便立即奉上熱茶,而且細心準備了濕紙巾。
前菜三小碟
龍蝦剌身
喜知次
原條燒喜知次

薄燒牛肉

抹茶紅豆奶凍
最後係綠茶紅豆奶凍,牛奶布丁唔甜但奶味非常濃郁又軟滑。配上抹茶醬及紅豆粒,輕鬆K.O.!
2016-08-08
前菜三小碟