2022-07-08 586 瀏覽
第一次幫襯係新蒲崗首店,人地門面企理,員工態度又殷勤。今次呢間鰂魚涌店真係有待改善。差#1: 🤧 勁難開嘅玻璃趟門幫襯過都會明我講咩,度門其實好明顯日久失修,遲早有安全問題。另外,員工嘅私人物品周圍擺,貨又亂擺。差#2: 🤧 人手問題入到去,3點幾,得我一個客,舖頭有三位年輕員工,全部都冇戴口罩........冇人招呼,或者問我要啲咩。 其中兩個掛住食米線、傾偈; 收銀掛住睇外賣啲單。我已經講咗想要order乜嘢,但佢地零反應——— 我再講多次,收銀終於應我:「好,等陣。」之後收銀再同食緊米線嘅員工講:「有人網上落單。一陣要送20杯外賣!」講完照樣大家若無其事。我體諒佢多單,等啦⋯⋯⋯企咗差唔多近10分鐘,佢地咩都冇做,茶都冇整過一杯,佢先再問:「你要飲啲咩?」 真係曬晒人啲時間。好彩最後其中一位員工以5分鐘都冇嘅神速整咗飲品俾我。差#3 飲品好稀因為唔係第一次飲,之前喺新蒲崗店都飲過一模一樣嘅menu,但呢間分店沖嘅方式可能唔同,好似飲緊冰水咁,火龍果成份極少,好多碎冰。個啲nut cream比例同飲品差好遠,有圖有真相⋯味道真係好一般。

差#1: 🤧 勁難開嘅玻璃趟門
另外,員工嘅私人物品周圍擺,貨又亂擺。
差#2: 🤧 人手問題

之後收銀再同食緊米線嘅員工講:
「有人網上落單。一陣要送20杯外賣!」
講完照樣大家若無其事。

我體諒佢多單,
等啦⋯⋯⋯企咗差唔多近10分鐘,
佢地咩都冇做,茶都冇整過一杯,
佢先再問:「你要飲啲咩?」

真係曬晒人啲時間。
好彩最後其中一位員工以5分鐘
都冇嘅神速整咗飲品俾我。

差#3 飲品好稀
繽紛火龍果奶蓋茶