銅鑼灣價格晚市泰菜,環境比較細但因為本身澳門逸園嘅建築面積唔係大,但仍然都坐得舒服,枱之間有隔板保持食客嘅衛生同安全。三個人分別叫咗3前菜2主菜1甜品,HKD900賣單。八隻生蝦,海鮮我無食,同枱友人形容蝦肉比較無味,要靠一同上嘅5種唔同醬汁輔助一下 ,呢個可以選擇唔叫 。豬肉沙爹串,豬肉非常之"林",唔會柴亦都保持到豬肉裏面嘅肉汁,豬肉外邊有做到焦脆,加埋沙嗲汁 perfect。同埋每一串肉唔會細細粒,件頭都幾大,呢個性價比幾高。炸通菜, 個感覺就是你去食日式蔬菜天婦羅,我食唔到本身通菜原有嘅味道同埋質感,食到一口脆漿嘅感覺,比較似下酒菜或炸洋蔥。咖哩雞配薄餅2份,正常冇乜非常之特別亦都唔差,反而係個薄餅煎得較為油咗少少。雞肉炒河粉,呢個做得幾好,如果唔係食得辣嘅人可能要睇吓師傅做唔做到少辣,因為一放入口之後個辣勁都幾犀利,但係非常之惹味 。最驚喜就係佢嘅泰式芒果煎糯米飯,係冇錯,係煎。所以佢比起傳統嘅糯米飯多咗個香脆嘅效果,就好似新年大家食煎年糕嘅感覺,配上比較甜嘅椰漿同埋酸嘅芒果,呢個配搭我覺得非常之加分。整體嚟講價錢亦都符合返銅鑼灣嘅價格,或者我會比較偏向食佢嘅午市套餐,會比較
三個人分別叫咗3前菜2主菜1甜品,HKD900賣單。
整體嚟講價錢亦都符合返銅鑼灣嘅價格,或者我會比較偏向食佢嘅午市套餐,會比較抵食同埋性價比會比較高。
生蝦
咖哩雞肉配薄餅