餐廳: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-12 1117 瀏覽
好朋友由多侖多回港探親, 我帶她去銅鑼灣登龍街 Hungry Monkey 見識一下, 猴王子配上彩色的霓虹燈, 令她眼前一亮.香港夜生活仍然繁榮.  店內開放式廚房,  設吧枱,  高枱, 梳化座.  播放流行歌曲,  氣氛相當好. 服務員 送上 Menu & Drink list.  飲品:朋友要柚子梳打, 我 點了悠久之梅𩂋十年熟成梅酒.  配 燒物至正.頭盤沙律: 蕃茄蒜子沙律, 溫室蕃茄,   好新鮮, 爽口味甜, 吃得健康,  配醋汁, 蒜子, 蔥, 好開胃!芥辣八爪魚小食:   好喜歡食八爪魚,  彈牙開胃. 一粒接一粒,  好快食清.唐揚山藥條:  燒得金黃香口, 比食薯條更有質感, 味道更鮮甜,  也可以沾沙律醬.煎明太子:  外皮香脆, 入口鹹鮮惹味.  頂好食. 避風塘北海道上肩豚腰肉:   這上肩豚腰肉只在秋季入口, 味道肥美, 上肩豚腰肉煎得極香口, 伴上大量炒蔥, 蒜, 椒粒, 少辣.   帶出 避風塘風味.鐵板帆立貝:  海產中帆立貝比較好食, 因為啖啖肉.   鮮甜又彈牙. A5和牛坑腩,   已切件, 牛味濃,   入口即融.  和牛牛坑腩肉質軟嫩,
服務員 送上 Menu
& Drink list.
柚子梳打, 悠久之梅十年熟成梅酒
蕃茄蒜子沙律
芥辣八爪魚小食
唐揚山藥條
煎明太子:  外皮香脆, 入口鹹鮮惹味.  頂好食.
煎明太子
避風塘北海道上肩豚腰肉
鐵板帆立貝
A5和牛坑腩,   已切件, 牛味濃,   入口即融.
A5和牛坑腩
和牛牛坑腩肉質軟嫩, 沾些醬汁, 更美味, 佐酒一流.
芝士蛋奄:  蛋奄列煎得香, 有濃濃蛋香味, 內藏滿滿芝士做出拉絲效果, 入口香滑煙韌.
芝士蛋奄
鵝肝炒飯:  用藍色玻璃盛載, 好精緻地送到.
鵝肝炒飯
鐵板炒飯,  飯粒粒粒分明夠乾身, 有多片鵝肝混在珍珠米飯中,令人越食越滋味.
甜品:   朱古力炸彈 ~ 外面卜卜脆, 內裡藏著流心朱古力, 一咬即爆, 這個炸彈做得好好, 給我們美味回憶.
朱古力炸彈
Hungry Monkey 燒物較特別, 大家食得好回味.
柚子梳打, 悠久之梅十年熟成梅酒
蕃茄蒜子沙律