2018-08-07 28 瀏覽
店舖的裝潢具日式style, 放了很多不同種類的酒瓶, 風格似居酒屋, 提供的食物主要為佐酒串燒小吃, 十分適合放工後happy hour .最適合左手拎杯酒, 右手拎串燒與好友共聚 .點餐紙選擇繁多, 而且有圖有真相! 能選不同的SPICY 程度. 牆壁上貼上其他點餐紙沒有展示的其他燒物玉子燒燒得金黃色賣相吸引, 望見都流口水~ 金菇牛肉卷包得好實淨, 唔會一夾就散~ 金菇吸飽燒汁,好JUICY. 牛肉咬落去冇筋, 亦唔會太多肥膏.有左雞肉軟骨捧, 食雞軟骨唔再淨係得骨. 因為呢支棒係有免治雞肉撈埋雞軟骨碎.調味會比較啖, 但點埋蛋漿一齊食就PERFECT MATCH !!蛋汁好鮮甜, 口感滑嘟嘟得黎咬落去又有雞軟骨碎, 層次豐富.燒雞翼我鐘意食~~ 燒得塊皮脆卜卜, 而且雞翼骨已經剪開了, 可以斯文地用刀叉進食^^不過因為剪開左D骨, 肉在烹煮的過程中收縮, 影響了賣相>_<!原條茄子燒!! 依我估計應該用左蔥﹑炸蒜﹑生蒜﹑鼓油調味, 比較有港式風味. 牛舌用了黑椒調味, 每片厚度約5mm, 咬落彈牙之外, 充滿肉汁~在芸芸手工啤之中, 我挑選了Little Cre

牆壁上貼上其他點餐紙沒有展示的其他燒物
雞肉軟骨捧﹑玉子燒﹑金菇牛肉卷

玉子燒燒得金黃色賣相吸引, 望見都流口水~

雞肉軟骨棒

蜜糖雞翼

招牌茄子燒
鹽燒牛舌
San Miguel Cerveza Negra Dark Lager

在芸芸手工啤之中, 我挑選了Little Creatures的Dog Days. 因為我喜歡狗仔
有淡淡的水果甜味, 而且酒精濃度只有4.4%, 岩女仔飲!
2018-08-06
雞肉軟骨捧﹑玉子燒﹑金菇牛肉卷