2023-06-18 58 瀏覽
官塘好多工廈都好多好野食,呢間魚生丼係有個朋友介紹我佢平時lunch成日會去食性價比好高,呢日星期六係官塘行完街就一於去試下。🐷漁吉特選丼 $188呢個有三文魚,油甘魚,磯煮鮑魚,海膽,產地直送鮮魚,三文魚籽,櫻花魷魚,赤蝦,左口魚裙邊同埋帆立貝;刺身種類好多,每樣都有一至兩舊咩都可以試下;食材全部都好新鮮,最驚喜係磯煮鮑魚,呢樣好少餐廳會有既丼飯配料。鮑魚煮得剛好,彈牙得黎好易咬,一d都唔韌,而且味道甜甜地非常入味👍🏻🐷北海帆立海老丼 $168呢個有帆立貝,牡丹蝦,赤蝦同埋甜蝦;我好中意食蝦,所以決定揀呢個飯;黎到牡丹蝦同赤蝦都分別有一隻,甜蝦同帆立貝各兩隻;刺身同樣係非常新鮮,蝦肉好鮮甜,幾款蝦都好出色,一d腥味都無,岩晒中意食蝦既我;另外帆立貝有輕輕炙燒過,面頭有焦香,有內冷外熱既口感👍🏻

🐷漁吉特選丼 $188

🐷北海帆立海老丼 $168