2016-02-19 1287 瀏覽
美食當前,相機食先,呢種現像似乎係好多香港人的習慣,當然,我都唔例外,好野梗係要分享下啦!講緊呢日同男友黎到 i kichen食晚餐,D食物不但賣相精緻,食落仲好好味!坐底店員點然枱上的蠟燭,頓時為環境增添了不少神秘感,氣氛也變得浪漫了許多,令人對食物更有了期待 !我地都鍾意食海鮮,所以點的菜式主要以海鮮為主!隻碟好大呀😂頭盤以精緻的海鮮揭開序幕:燒有機紅菜頭伴羊奶芝士,北海道帆立貝,檸檬泡沫~菜名好長😉,食落帆立貝好香,鮮味十足,而且無渣!羊奶芝士,奶味重但就有少少膻味,紅菜頭就好清甜脆嫩!黑松露香檳忌廉煮鮑魚,好欣賞呢個黑松露香檳忌廉煮成的醬汁,黑松露香味好突出,美味可口,鮑魚幾厚身,有咬口,煮得好入味!餐湯我點左牛肝菌榛子茸湯,湯夠濃滑,每口都有粒粒榛子,香滑得黎又有口感,配上長餅乾更有飽肚感 燒大蝦伴三文魚菠菜天使麵,賣相極富藝術感,而且上枱香氣撲鼻,大蝦開邊燒,腸臟已經清理乾淨,食落鮮香爽脆!三文魚煎至八成熟,色澤金黃香脆可口,內裡保留軟滑質感,香味濃郁 !天使面是香煎而成,但又唔係卜卜脆果種,撈左忌廉汁口感煙韌,好食 澳洲和牛伴喜瑪拉雅山礦物鹽,賣相又是好精緻,伴碟更
我地都鍾意食海鮮,所以點的菜式主要以海鮮為主!
隻碟好大呀😂
燒有機紅菜頭伴羊奶芝士,北海道帆立貝,檸檬泡沫
黑松露香檳忌廉煮鮑魚
牛肝菌榛子茸湯
燒大蝦伴三文魚菠菜天使麵
澳洲和牛伴喜瑪拉雅山礦物鹽
澳洲和牛伴喜瑪拉雅山礦物鹽,賣相又是好精緻,伴碟更是美觀,份量亦幾大件,我地叫左一份share,牛扒好厚身,食落肉質嫩滑,加左礦物鹽的牛肉肉味更加突出
抹茶雪糕伴焦糖水果
抹茶雪糕伴焦糖水果,又係咁精美,抹茶味好香濃突出,好滑又唔會大甜

呢間餐廳環境舒適,最適合情侶、三五知已或一班朋友一齊黎!
2016-02-17
燒有機紅菜頭伴羊奶芝士,北海道帆立貝,檸檬泡沫