2016-03-18 1200 瀏覽
民以食為天,什麼事都沒有吃重要,中午一到放飯嘅時間,跟同事就即刻去公司附近book定位嘅i kithen餐厅吃野。因為我哋懶得去選擇菜式就直接一人點了一個套餐,有餐前小點,田園沙律、主菜,同飯後甜品,如雪糕。餐飲有咖啡,奶茶或特飲等。田園沙律睇起來就很有食慾,新鮮的蔬菜清甜爽口,有生菜、椰菜、青瓜,溫室蕃茄,仲有水牛芝士,加上餐廳自製的醋汁非常惹味。食完沙律之後,服務員就為我哋上主菜,“白酒蒜香鲜蜆天使麵”,賣相都幾靚,蜆新鮮大隻,肉滑有彈性,不會太老,啖湯特别鮮甜,麵亦好味有嚼勁,份量都幾多,食完都好飽。最後嘅Mousse cake同咖啡,Mousse cake睇落有點簡單,但食落不會太甜,反而入口即化香滑無比,底層係海綿蛋糕,搭配美妙!喺工厦仲有環境、食物都唔錯嘅餐廳,滿意,下次一定會再來吃。
田園沙律
白酒蒜香鲜蜆天使麵
Mousse cake
咖啡
喺工厦仲有環境、食物都唔錯嘅餐廳,滿意,下次一定會再來吃。
2016-03-17
田園沙律