同朋友係藝術中心睇完戲,七點零就完咗場,就係openrice搵嘢食,講起想食川菜,我地就搵到呢間四川私房菜。餐廳地點都唔容易搵,我地沿住告士打道向銅鑼灣方向行咗陣終於搵到!上到去都半間餐廳已經有人,睇嚟都幾受歡迎,坐多陣之後更右係爆場添。佢係用跟人頭收費,每位$340無加一,可以揀兩個冷盤三個熱食。因為我比較怕辣,所以都叫定要小辣。涼菜 - 蒜泥白肉,味道比想像中辣咗小小,白肉既肥肉分佈啱啱好,好有油香味涼菜 - 重慶口水雞,雖然落似好辣,但食落去無想像中咁辣,幾鍾音呢個辣度,而雞方面俾我地既都大部份係脾嚟,所以可以肉量好足夠,而雞都滑身,又一啲都唔肥,好鍾意呢道菜。熱食- 重慶水煮魚,水煮魚咁經典既菜式又點可以唔叫? 兩個人既份量嚟講好大鍋,入面既魚肉都好多,魚非常之滑身,食落去好爽口,而入面除咗有芽菜,仲有薯粉,朋友見到有薯粉都好開心。熱食 - 干煸四季豆,有咁多肉類,梗係要食返啲菜平衡下,本身就好鍾意食四季豆,所以見到有都好開心,炒得好好,食落去好香辣,又唔會太林身。熱食 - 重慶辣子雞,呢個係朋友揀既,因為佢唔食牛,所以就想揀多樣雞食,呢個辣子雞真係幾辣下,不過好在細細粒,慢慢

蒜泥白肉

重慶口水雞

干煸四季豆

熱食 - 重慶辣子雞,呢個係朋友揀既,因為佢唔食牛,所以就想揀多樣雞食,呢個辣子雞真係幾辣下,不過好在細細粒,慢慢食都ok,朋友最鍾意呢個,因為好啱佢自己既辣度。
重慶辣子雞

另外餐廳仲送咗個蒜蓉炒油麥菜俾我地,好好食,菜好林身,而用蒜就咁炒已經好香。
蒜泥白肉
重慶口水雞