2024-04-24 9 瀏覽
今日同朋友係尖沙咀行街行到攰攰地,就坐低左入呢間專食牛腩嘅鋪頭~我同朋友分別叫咗上湯崩沙腩飯同埋崩沙腩撈麵,然後再加咗一碗雲吞,同埋一碟通菜😋崩沙腩原來係牛嘅橫膈膜,表面有一層橫膈膜連埋啲腩肉,筋膜又連埋少少肉,軟腍味香,肥瘦剛剛好,係牛腩當中極為矜貴嘅肉。崩沙腩配飯或者配撈麵一樣都係咁夾👏🏻啖啖肉!而且崩沙腩大約有8-9件,好抵食👍🏻雖然話就話係專門食牛腩嘅舖頭,不過都想食吓佢嘅雲吞~佢地嘅雲吞大大粒,一共有6粒,好香鮮蝦味~😋而且碗入面仲會有好多生菜,唔會淨係得雲吞~夠哂開胃😆通菜份量亦都好足夠~個人覺得最好食都係崩沙腩撈麵😍如果未食過崩沙腩就一定要去試吓!!!