2018-10-29 750 瀏覽
今日難得爸爸放假, 落左奧海城果邊行街。向來我都唔太仲意食連鎖式餐廳, 仲意捐窿捐拿。記得太角咀有幾條街好多野食, 就去睇下。最後撰左呢間小店食餃子, 因為老闆主動同我地打招呼, 我地就入去試下。店舖環境細細地, 不過都好整潔,坐得舒服~酸辣湯: 呢個我真係要俾10個LIKE, 我本身就好仲意飲酸辣湯, 試過唔同舖頭既酸辣湯, 一係就淡, 少料, 一係就只酸不辣, 只辣不酸。但今次真係無失望, 好足料, 老闆話佢地每朝好早番來切材料架啦!我飲到最尾果啖都仲有一絲絲係度~墨魚荸薺煎餃: 呢個係招牌菜呢,一入到去我就問, "子齊"係咩來?原來係馬啼甘解, 呢個我會俾滿分, 因為裡面係滿滿的墨魚膠,配埋爽爽既荸薺, 唔洗點任何調味料都名哂香呀!仲有煎餃, 不過我個人仲意食香口,所以食親餃子都會叫煎既=V=鮮肉西洋菜煎餃: 呢個爸爸仲意食多D,因為相比起墨魚餃, 呢個會清D, 不過西洋菜既味都好出~山東手撕雞: 店內的首選推介, 老闆話點都要試下~我唔太食肉, 食左2塊, 就甘食就唔係太特別, 但點左佢地秘製既汁, 成件事就變得好正啦~少少辣, 香料既味道好特別!係我同個囡去個廁所番來.爸爸已
店舖環境細細地, 不過都好整潔,坐得舒服~

我飲到最尾果啖都仲有一絲絲係度~
酸辣湯

墨魚荸薺煎餃

鮮肉西洋菜煎餃

山東手撕雞: 店內的首選推介, 老闆話點都要試下~
係我同個囡去個廁所番來.爸爸已經成哂一碟=.=
山東手撕雞

涼拌木耳: 涼拌菜係我既最愛, 開胃, 又唔洗熱辣辣,呢個木耳好岩我胃口, 清香, 配埋小小蒜泥, 基本上成碟野係我清哂~
涼拌木耳

仿鮑魚胡麻醬手撕雞冷面: 呀囡食到LAM LAM利!
仿鮑魚胡麻醬手撕雞冷面

食到最後我地都捧住個肚甘走呀!哈哈
下次我仲想試埋其他唔同款既餃子+涼拌~
2018-10-28
酸辣湯