2022-12-20 2879 瀏覽
屯門又有新開既日式燒肉放題店啦~襯佢新開張有九折~當然要去試下啦~😋😋😋(九折做到12月23日~午市或晚市都可以用架)👍👍今次我就揀左✅黑毛和牛特上燒肉放題($629/120分鐘)一開始頭盤哩幾款肉~真係睇相都知道好好味呀~😍😍😍▶️厚切牛舌▶️極上雪見肉眼芯▶️極上座布團▶️極上厚切肉眼芯▶️厚切特上辣椒肉扒全部都係十分鮮嫩~完全唔韌~食落仲要滿滿油香咁~🤤🤤🤤雖然頭盤只有一round~任點任食既部份~種類同質數一d都唔差架~除左牛仲有日本產豚肉~雞肉~羊架~海鮮等等既美食~咁我地當然主力食黑毛和牛系列啦~😋😋之前頭盤既厚切特上辣椒肉扒都有再order架~哩個▶️辣椒肉扒都係我大推之一~👍夠哂厚身~但食落一d都唔韌~而且佢既油脂分佈得幾平均~唔會太油膩~😋😋😋😋😋另一款私心推介既就係▶️厚切特上牛肋肉啦~特上牛肋肉相對地油脂比較多~食落更加軟腍juicy~但因油脂較多既關係~食到中後後段感覺就油膩左少少~😅😅另外佢仲有四款唔同既醬料比你去配搭唔同和牛嘅一齊食~點左醬料黎食~又別有一番風味~除左燒肉~哩個▶️黑毛和牛火炙壽司又係必點架~輕輕火炙過既黑毛和牛更加香口美味~😋海鮮方面~特大虎蝦大隻得黎仲好
屯門又有新開既日式燒肉放題店啦~
襯佢新開張有九折~當然要去試下啦~😋😋😋
(九折做到12月23日~午市或晚市都可以用架)👍👍
今次我就揀左✅黑毛和牛特上燒肉放題($629/120分鐘)
一開始頭盤哩幾款肉~真係睇相都知道好好味呀~😍😍😍

▶️厚切牛舌
▶️極上雪見肉眼芯
▶️極上座布團
▶️極上厚切肉眼芯
▶️厚切特上辣椒肉扒
全部都係十分鮮嫩~完全唔韌~食落仲要滿滿油香咁~🤤🤤🤤
除左牛仲有日本產豚肉~雞肉~羊架~海鮮等等既美食~
咁我地當然主力食黑毛和牛系列啦~😋😋
之前頭盤既厚切特上辣椒肉扒都有再order架~
哩個▶️辣椒肉扒都係我大推之一~👍
另一款私心推介既就係▶️厚切特上牛肋肉啦~

特上牛肋肉相對地油脂比較多~食落更加軟腍juicy~
但因油脂較多既關係~食到中後後段感覺就油膩左少少~😅😅
另外佢仲有四款唔同既醬料比你去配搭唔同和牛嘅一齊食~
點左醬料黎食~又別有一番風味~
除左燒肉~哩個▶️黑毛和牛火炙壽司又係必點架~
輕輕火炙過既黑毛和牛更加香口美味~😋
海鮮方面~特大虎蝦大隻得黎仲好爽口彈牙添~👍👍
另外~鮑魚我都覺得唔錯~已經起左殼~燒起黎方便好多~👍

出面都有自助區有沙律~水果~泡菜~炸薯條~炸雞~白飯等等可以拎~

飲品佢都有d自家製樽裝冷泡茶可以拎~
不過因為我個set係包埋✅酒類飲品可以order~最正既係生啤🍺都有得叫呀!!
燒肉加生啤🍻~哩個係絕配黎架~生啤仲要係SAPPORO黎架~

除左生啤~仲有好多口味既氣泡酒可以order~
其中我大推▶️青森縣蘋果汽泡酒哩款~
濃濃既果汁味加上汽泡既感覺~真係好爽呀~
食飽飽~當然要食下甜品啦~

雪糕方面有牛奶味同士多啤梨口味既軟雪糕~
味道唔錯~食落都真係幾有日本食到既感覺~😋😋😋
除左雪糕~好驚喜竟然有抹茶蕨餅~紅豆蓉同埋白玉丸子可以食~😍😍
雖然係任食放題甜品~不過我覺得質數一D都唔差~👍👍👍👍👍

2022-12-19