2024-05-26 0 瀏覽
6:50pm拎位,職員話下限枱要7:35交枱,叫我地留低電話號碼會打比我地,叫我地唔洗企系度等去到7:40我地發覺唔對路,就番去睇睇.原來佢已經叫左下一張,仲話要我地等下一張8:16😡話已經打左比我地好耐但冇人聽電啦. 最好笑係我一直等佢電話,一個電話都冇打過黎🤬🤬🤬員工話冇位,一係就等到8:16🤬🤬🤬唔想打電話話唔好話打黎啦🤬🤬🤬
去到7:40我地發覺唔對路,就番去睇睇.
原來佢已經叫左下一張,仲話要我地等下一張8:16😡
員工話冇位,一係就等到8:16🤬🤬🤬
唔想打電話話唔好話打黎啦🤬🤬🤬
首先,見到出面餐牌寫住buffet以為係燒肉放題,點知原來佢係指小食、甜品、飲品放題😅😅😅我哋一直抱住一個燒肉放題嘅心態入去食,入到去佢哋俾咗個Code我哋上面寫住「掃一掃下面QR code就可以點餐喇!」真係以為佢係燒肉放題,後尾入到去個網先發現原來唔係😅😅咁點解出面Reception唔講清楚?餐牌亦都無清楚列明係定食😅另外,Reception嗰個女人態度都好差,原來我哋啲燒肉可以揀口味,但係佢問都無問就幫我哋揀咗鹽味😅😅😅再者,食物質素好一般,肉嘅份量都好少,但係收$199,性價比好低。小食嗰邊嘅放題都好一般,得雞塊、章魚小丸子同薯條揀,最多嘅係沙律配料,燒嘅蔬菜類都淨係得六款,甜品都唔吸引,淨係得雪糕同埋糯米糍係ok,成個體驗都麻麻地。我建議呢間餐廳可以喺餐牌清楚列明呢個係定食,依家呢個餐牌嘅設計會令人誤會,希望reception嘅員工可以簡單介紹,依家出面reception嘅員工可以換走佢,態度好差,食物質素有待提升。

2024-05-04 217 瀏覽
次次經過都話想試呢間,今次終於真係行動來食晚飯啦!要食就要食好少少嘅,同朋友一齊簡咗豪華燒肉放題~豪華燒肉放題💰每位HK$389主要係用QR code下單,肉類選擇都幾多,可惜款款嘅圖片都差唔多樣,好難搵得返想再食果款!另外,亦設有熱食、甜品、飲品嘅自助bar,都唔錯啊~結論係個人認為呢個價錢可以食到更高質嘅牛肉~

豪華燒肉放題💰每位HK$389

結論係個人認為呢個價錢可以食到更高質嘅牛肉~

2024-04-27
2024-04-24 160 瀏覽
小朋友一向都很喜愛吃燒肉🥩當天陪他上興趣班放完電後我們就去「日本黑毛和牛」吃午餐喇😋餐廳設計是以江戶時代感為主⛩️整體感覺也充滿日本風味🤭環境舒適光線充足空間感也不錯今次最特別的是原來午市定食也有「兒童餐」🤗🐂兒童餐包括有燒肉、甜品、飲品、湯及飯/烏冬 ,還可以到自助區任食,我想說這牛肉份量都唔算少,又高質又夠味,還可以沾溶了的芝士夾埋牛肉一起食~超正吖!軒軒大大碗紫菜飯清哂👏真心性價比極高,對小朋友來說相當飽肚👍👍因為這𥚃還有熟食炸物區、甜品區、蔬菜及雜菌、水果、飲品、咖喱牛腩等等,所以我自己點了:🐂燒肉三品(牛肋肉、豚腩肉及雞脾肉)因為有齊三款肉類可以一次過嘗試😋肉質鮮嫩入味,個人感覺雞脾肉真心不錯👍

小朋友一向都很喜愛吃燒肉🥩
當天陪他上興趣班放完電後
我們就去「日本黑毛和牛」吃午餐喇😋

餐廳設計是以江戶時代感為主⛩️
整體感覺也充滿日本風味🤭
環境舒適光線充足空間感也不錯

今次最特別的是原來午市定食也有「兒童餐」🤗

🐂燒肉三品(牛肋肉、豚腩肉及雞脾肉)
因為有齊三款肉類可以一次過嘗試😋
肉質鮮嫩入味,個人感覺雞脾肉真心不錯👍
2024-04-02 374 瀏覽
呢間野級大縮水,睇左某貓影片分享網站的介紹,去左另一間屯門牛太食午市60分鐘半放題,之前亦有睇過openrice的食評基本上所有回本位都cut左,炸雞->炸麥樂雞,冇炸蝦天婦羅,冇蝦冇蟹柳做沙律,冇冷泡茶,甜品冇窩夫冇班戟冇白玉丸冇紅豆蓉,生果應該冇封保鮮紙,搞到乾哂水最好是有雪糕同雪米磁,但雪糕是明顯是太多水份,勁快溶同埋勁淡味環境方面,寬闊好坐,但十枱有9枱都帶住小朋友,可能呢間野轉型想用平價野招呼家庭式客人,任小朋友玩足一個鐘,食物款式差到咁樣,想點呀

\\ 日本產黑毛和牛燒肉放題 //✨成人$469/位 120分鐘任食🥩和牛肉質嫩滑,油脂分布均勻每次可以叫一碟2片,就唔洗怕叫太多食唔哂😝🦐海鮮種類都算多,有鹽燒鮑魚/日本帶子/蝦等🍨甜品類都幾推薦,特別是燒朱古力棉花糖🍦牛乳+蜜瓜口味軟雪糕都很特別🪄自助吧有多款沙律菜、炸物、甜品、醬料選擇平時放題店唔會有既🍻生啤、🍹日本氣泡酒可以任飲👍🏻餐廳非常闊落 坐得好舒服,食完都無全身油煙味,超級推薦🎉
\\ 日本產黑毛和牛燒肉放題 //
✨成人$469/位 120分鐘任食

🥩和牛肉質嫩滑,油脂分布均勻
每次可以叫一碟2片,就唔洗怕叫太多食唔哂😝

🦐海鮮種類都算多,有鹽燒鮑魚/日本帶子/蝦等

🍨甜品類都幾推薦,特別是燒朱古力棉花糖
🍦牛乳+蜜瓜口味軟雪糕都很特別

🪄自助吧有多款沙律菜、炸物、甜品、醬料選擇
平時放題店唔會有既🍻生啤、🍹日本氣泡酒可以任飲

👍🏻餐廳非常闊落 坐得好舒服,
食完都無全身油煙味,超級推薦🎉

2024-02-13
情人節
平安夜一心諗住食好少少,見不少好評以為沒得輸,點之中哂伏。點了多次雞翼,菠蘿都漏單,有啲食物要點兩次都黎1次。雖然話就話兩小時任食,但係半個鐘頭前已經截單,一講截單個code即刻叫唔到野食,last order都唔俾人地。比較叫好食少少係厚切牛舌,其他食物真係不值一提,以為和牛會好食d,點之仲衰過自己係佳寶買黎燒。最尾15分鐘啲服務員已經係到執枱,係執我張枱,野食又未食完。我坐到最尾一分鐘先走,叫個服務員過黎,想問下會員既野,點之佢黑我面,如果咁唔想做人生意就唔再黎。
2023-12-24
2023-11-09 805 瀏覽
3人行點左3分定食分別係牛舌,板腱肉,封門柳呢度非常推薦封面柳,份量足厚切肉質嫩滑🌟沙律配菜水果都任點任食仲要炸雞肉丸薯條🍟基本上呢啲都已經夠回本鋪面新裝環境闊落呢個價錢真係無可挑剔兩個大雪櫃野飲任君選擇冇錯仲有啤酒都係免費
2023-09-30 603 瀏覽
又約咗朋友食飯,朋友見新開咗間燒肉就提議一齊去食,我哋揀咗銀色嘅套餐$469一位再加一,預先上網撳咗飛,去到等咗10分鐘就可以入座。呢個銀色日本黑毛和牛套餐,除咗任飲生啤,仲限時任飲波子汽水,雖然最後只係飲咗一杯啤酒同一支波子汽水,但其實其他嘅飲品都好好飲,例如蘋果起泡酒。講返食物質素,啲牛嘅quality都十分高,唔會得第一輪靚,由頭食到落尾,質素依然好高,亦都唔會因為叫得多而比少咗你,雪糕當日有牛乳同波子汽水味揀,兩款都好食。食滯咗,仲有沙律同水果吧,清一清口腔繼續戰鬥。必食!

食滯咗,仲有沙律同水果吧,清一清口腔繼續戰鬥。

必食!
2023-08-19
今日放假,一於去屯門牛太食日式燒肉雖然係放題,但任食嘅黑毛和牛超高質,絕對入口即化🤤🤩自助吧有多款沙律菜、炸物、飲品、啤酒同各款醬料選擇仲有自助波子汽水雪糕🍦呢款口味第一次見,真係幾特別啊口感綿軟,一次過滿足飲可樂同食雪糕嘅願望多款和牛、牛肋肉、牛舌、豚肉、雞肉、海鮮等其中牛肋片輕輕煎數秒,呈粉嫩色即可食口感入口即化,油脂香同和牛味完美融合可以再encore!!🤩其中夏祭限定☀️全新燒肉口味芝士 X 辛辣燒肉一定要試下!
芝士 X 辛辣燒肉可配牛肋肉、豬頸肉、雞腿肉煮溶芝士醬後,放入牛肋肉沾芝士,勁長拉絲好吸引🧀濃郁芝士配牛肉,估唔到又咁夾,好好味啊另外芝士拉絲系列仲有手羽、腸、竹輪、粟米粒
泡菜海鮮豆腐湯、辛辣墨魚仔、芝士鯛魚燒都係夏日必點之一☀️餐廳仲有 「千本引」拉繩小遊戲千本引抽獎挑戰喺日本一種抽獎方法每一條繩子旨連接獎品一份,挑選任何一條繩子贏得禮品我就抽到日本零食😆 仲有其他夏日祭典玩具、零食、餐飲優惠券㗎帶埋小朋友嚟仲有免費扭蛋機代幣添!日本黑毛和牛燒肉 牛太屯門屯隆街1號錦薈坊3樓 338-343號舖
今日放假,一於去屯門牛太食日式燒肉
雖然係放題,但任食嘅黑毛和牛超高質,絕對入口即化🤤🤩

自助吧有多款沙律菜、炸物、飲品、啤酒同各款醬料選擇

仲有自助波子汽水雪糕🍦呢款口味第一次見,真係幾特別啊
口感綿軟,一次過滿足飲可樂同食雪糕嘅願望

多款和牛、牛肋肉、牛舌、豚肉、雞肉、海鮮等
其中牛肋片輕輕煎數秒,呈粉嫩色即可食
口感入口即化,油脂香同和牛味完美融合
可以再encore!!🤩

其中夏祭限定☀️全新燒肉口味芝士 X 辛辣燒肉一定要試下!
芝士 X 辛辣燒肉可配牛肋肉、豬頸肉、雞腿肉

煮溶芝士醬後,放入牛肋肉沾芝士,勁長拉絲好吸引🧀
濃郁芝士配牛肉,估唔到又咁夾,好好味啊
另外芝士拉絲系列仲有手羽、腸、竹輪、粟米粒
泡菜海鮮豆腐湯、辛辣墨魚仔、芝士鯛魚燒都係夏日必點之一☀️

餐廳仲有 「千本引」拉繩小遊戲
千本引抽獎挑戰喺日本一種抽獎方法
每一條繩子旨連接獎品一份,挑選任何一條繩子贏得禮品
帶埋小朋友嚟仲有免費扭蛋機代幣添!

日本黑毛和牛燒肉 牛太
屯門屯隆街1號錦薈坊3樓 338-343號舖

2023-08-20 2696 瀏覽
去咗食豪華燒肉放題$389/per head餐廳舉行夏日限定活動,以芝士為主題,有自助吧可以自製沙律🥗仲有小食芝士炸雞,日式章魚丸,炸芝士同shake shake薯條🍟薯條加埋忌廉蕃茄味粉好開胃,唐揚炸雞食完唔會覺得好油膩,章魚丸粉漿唔會太厚仲有四款自家製嘅燒肉醬汁,幾特別架😍講返燒肉,一定要試芝士x辛辣燒肉必食上級牛肋肉,牛肋肉是位於肋骨與肋骨隙縫間位置,口感幼嫩,牛味香濃🐮芝士粉灑係牛肋肉上面,燒好再沾上熱溶左既芝士醬,超級芝味🧀芝士系列仲有豬頸肉、手羽、芝士腸、竹輪、粟米可以揀添😙除咗牛肋肉之外,牛脊肉、封門柳、板腱肉、牛仔骨、厚薄牛舌邊少得👍🏻封門柳較為罕有,顏色帶光澤~口感富有嚼勁❗️牛舌juicy一而口感軟柔,脂肪比例較少~放題仲有豬、雞、羊、海鮮🦞前菜等,一定滿足到大家不同願望燒到尾聲我地仲燒左奶油鯛魚燒、菠蘿、年糕呀‼️ 120分鐘絕對夠食食完熱辣辣🔥即刻整番個限定波子汽水味雪糕,好似飲緊波子汽水咁透心涼,消暑又特別仲有牛乳味雪糕可以揀~可以配埋自助吧嘅比利時班戟仔同窩夫添呀臨走仲有得玩拉繩抽獎小遊戲🤭抽到個小陀螺做紀念有得食有得玩,呢餐飯真係值回票價~超級滿足😆
去咗食豪華燒肉放題$389/per head

仲有四款自家製嘅燒肉醬汁,幾特別架😍

講返燒肉,一定要試芝士x辛辣燒肉

芝士粉灑係牛肋肉上面,燒好再沾上熱溶左既芝士醬,超級芝味🧀

芝士系列仲有豬頸肉、手羽、芝士腸、竹輪、粟米可以揀添😙

封門柳較為罕有,顏色帶光澤~口感富有嚼勁❗️
牛舌juicy一而口感軟柔,脂肪比例較少~

放題仲有豬、雞、羊、海鮮🦞前菜等,一定滿足到大家不同願望

臨走仲有得玩拉繩抽獎小遊戲🤭抽到個小陀螺做紀念

有得食有得玩,呢餐飯真係值回票價~超級滿足😆
2023-08-13
每逢七至八月日本都盛行夏祭,「日本黒毛和牛焼肉 牛太」亦響應日本將夏祭氣氛帶到香港分店,由即日起至八月三十一日期間推出全新芝士X辛辣系列燒肉口味、波子汽水放題及千本引挑戰三大特色。120分鐘放題由$299起,日本產黑毛和牛燒肉放題套餐每位$469,凡惠顧滿$469或以上放題套餐即可免費升級波子汽水放題,參加千本引挑戰更有機會獲得優惠券。自助區除了提供新鮮沙律吧及罐裝飲品之外,更有芝士炸雞、炸芝士、Shake Shake薯條、日式章魚燒、比利時班戟、英式窩夫等小食,以及自家製醬料如果味燒肉醬、辛味胡麻醬、鰹魚醬等。芝士X辛辣系列燒肉包括芝士X辛辣牛肋肉、芝士X辛辣豬頸肉、芝士X辛辣雞腿肉及芝士X辛辣壺漬一本牛肋肉,將已淋上特辣調味配方辛口燒肉醬汁調味的肉類蘸上三重芝士醬。另外亦有芝士手羽、芝士腸、芝士竹輪等,亦可單點芝士醬隨意配搭其他食材,絕對可以滿足一眾芝士迷。主食方面有燒肉專用紫菜蛋黃飯、牛肉烏冬、迷你泡菜海鮮豆腐湯等,紫菜蛋黃飯與油香豐腴的燒肉可謂天作之合。上級牛肋肉、上級板腱肉、厚切封門柳、橫隔肉、牛仔骨、牛脊肉、壺漬一本牛肋肉等牛肉種類繁多,當中個人最推薦壺漬一本牛肋肉,原條牛

上級牛肋肉、上級板腱肉、厚切封門柳、橫隔肉、牛仔骨、牛脊肉、壺漬一本牛肋肉等牛肉種類繁多,當中個人最推薦壺漬一本牛肋肉,原條牛肋肉燒至表面焦香再切件,口感豐富而肉味與油香俱全。
另外亦有炙燒壽喜燒牛肋肉、10秒炙燒牛脊肉、炙燒牛肋肉野菜卷、厚切牛舌等較有特色之選。

即使不吃牛亦不乏選擇,例如日本產豚腩肉、日本產豚梅肉、豬頸肉、雞腿肉、羊架等滿足各人所好。
其他食材包括迷你博多豚骨湯煮牛腸、燒雞皮串、燒雞肝串、燒雞軟骨串、骨付香腸等。
除了海老、海鹽火炙帆立貝、青口、墨魚仔等海鮮之外,更出乎意外地有鰻魚供應。
飛魚子蟹肉冷豆腐、明太子玉子燒、朱古力棉花糖、燒香蕉、燒年糕、抹茶蕨餅、雪糕泡芙、一口蛋糕、迷你鯛魚燒等小食及甜品都一應俱全。
最後當然少不了期間限定的波子汽水雲朵扭紋雪糕,日本3.6牛乳與波子汽水合二為一既軟滑又清爽。
任食黑毛和牛就是爽,而家日本黒毛和牛焼肉 牛太 仲有最新夏祭點溶芝士拉絲 系列!!飲品自助吧: 罐裝汽水、冷泡茶 亦有供應twinings茶包沙律吧蟹柳、粟米、蝦仁、煙肉碎配料好多選擇炸物區唐揚炸雞、一口芝士、章魚小丸子 & 薯條雪糕設有夏日期間限定 波子汽水 軟雪糕當然唔少得靚靚黑毛和牛 同必食拉絲芝士系列啦~~任何食物沾芝士都會滿足d! 上級牛肋肉/蒜蓉牛肋肉/壺漬牛肋肉上級/厚切封門柳橫隔肉 同厚切牛舌 推介!!!(有薄切但口感都係厚切正)另有煮牛腸~~~海鮮:蝦/鰻魚/元貝都有唔夠飽都仲有主食類:飯/烏冬等燒香蕉同鯛魚燒都不錯吃夏日限定!記得玩埋抽繩遊戲先好走ar~~人人有獎ga!!!
任食黑毛和牛就是爽,而家日本黒毛和牛焼肉 牛太

仲有最新夏祭點溶芝士拉絲 系列!!

飲品自助吧:
罐裝汽水、冷泡茶 亦有供應twinings茶包

沙律吧
蟹柳、粟米、蝦仁、煙肉碎配料好多選擇

炸物區
唐揚炸雞、一口芝士、章魚小丸子 & 薯條

雪糕
設有夏日期間限定 波子汽水 軟雪糕

當然唔少得靚靚黑毛和牛 同必食拉絲芝士系列啦~~
任何食物沾芝士都會滿足d!

上級牛肋肉/蒜蓉牛肋肉/壺漬牛肋肉
上級/厚切封門柳

橫隔肉 同厚切牛舌 推介!!!
(有薄切但口感都係厚切正)

另有煮牛腸~~~

海鮮:蝦/鰻魚/元貝都有

唔夠飽都仲有主食類:飯/烏冬等

燒香蕉同鯛魚燒都不錯吃

夏日限定!記得玩埋抽繩遊戲先好走ar~~
人人有獎ga!!!
2023-08-12
  • 波子汽水雪糕
  • 沙律吧
  • 牛脊肉
2023-08-15 174 瀏覽
牛太燒肉店~~依家進行緊夏日祭🎏推出左好多新產品❤️❤️首先多左芝士🧀️辛辣燒肉芝士拉絲系列~~波子汽水🥤無限暢飲雪糕🍦仲係波子汽水+ 3.6牛乳自助吧有好多款食物選擇✨蕃茄芝士粉 Shake Shake薯條🍟✨芝士炸雞✨炸魷魚✨炸一口芝士✨章魚燒✨沙律吧✨前菜小食✨蔬菜手機點餐入邊既選擇花多眼亂入邊有海鮮,帶子係厚厚大大粒有鮑魚,鮮蝦🦐,鰻魚,帆立貝仲要有紫菜伴飯😻😻日本甜品🍮仲有好多款日本啤酒,水果汽泡酒🍹好豐富🥳🥳🥳食完燒肉之後仲去玩夏祭限定特別活動🩷🩷🩷「千本引」拉繩小遊戲😆😆
有機會獲得夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券(價值$29)小童用餐有免費扭蛋機代幣(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)鋪頭環境好好,夠大冷氣好夠,職員數量好多服務好好,上菜速度好快👍🏻👍🏻
牛太燒肉店~~
依家進行緊夏日祭🎏
推出左好多新產品❤️❤️
首先多左芝士🧀️辛辣燒肉
芝士拉絲系列~~
波子汽水🥤無限暢飲

✨沙律吧
✨前菜小食
✨蔬菜

手機點餐入邊既選擇花多眼亂
入邊有海鮮,帶子係厚厚大大粒
有鮑魚,鮮蝦🦐,鰻魚,帆立貝
仲要有紫菜伴飯😻😻
日本甜品🍮
仲有好多款日本啤酒,水果汽泡酒🍹
好豐富🥳🥳🥳

食完燒肉之後
仲去玩夏祭限定特別活動🩷🩷🩷
「千本引」拉繩小遊戲😆😆
有機會獲得夏日祭典玩具/零食/餐飲優惠券(價值$29)
小童用餐有免費扭蛋機代幣(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

鋪頭環境好好,夠大
冷氣好夠,職員數量好多
服務好好,上菜速度好快👍🏻👍🏻
2023-08-06
2023-08-05 367 瀏覽
今日同朋友去左屯門大家好耐冇見面了 朋友話一直想食呢間日式燒肉店我地就去咗食晚市燒肉放題🔥餐廳以日式江戶時代裝修設計 好有日本Feel啊🇯🇵我地揀左豪華燒肉放題套餐🔥人氣NO.1豪華燒肉放題套餐($389/位)🔥🔸 有82款美食選擇 🐂 有上級牛肋肉 一本牛肋條 上級板腱肉 上級封門柳横隔肉 牛脊肉等各款牛都有不同調味選擇 如燒汁 鹽 旨辛等🐂 牛肋肉肉質鬆軟 唔會韌 牛肉味好濃郁🐂 牛脊肉有濃郁牛肉香味好嫩滑又多汁 帶有豐富嘅油脂🐂 厚切牛舌有齊薄切同厚切 加咗少少鹽調味 口感爽 食得很滿足🔸 另外有熱熔芝士 可煮溶芝士後沾燒肉食 嘩 一沾落芝士可以拉起長長芝士絲 超邪惡 超正呀🤪🎏 今次仲有夏祭限定芝士× 辛辣燒肉 有牛肋肉 豬頸肉 雞腿肉等芝士加上辣汁好滋味呀 或芝士拉絲系列 有手羽 腸 竹輪 粟米粒等選擇🔸 套餐有齊和牛 豚肉 雞肉 海鮮 前菜等除左用QR code order食物之外🔸 大堂仲有任飲汽水茶櫃 沙律區 熟食小食區 甜品雪糕區等任食任拎🥤飲品區任君選擇有各款罐裝汽水 茶類 玫瑰茉莉花茶 烏龍茶等 免費任飲🎎 今期夏祭仲有自家製波子汽水雲朵扭紋雪糕🍦另有牛乳或混合
今日同朋友去左屯門
大家好耐冇見面了 朋友話一直想食呢間日式燒肉店