2023-09-03 528 瀏覽
😬我個人覺得幾好食 同埋好足料🤤 小店係越南人開的 食物主打越南法包 同埋檬粉個日想食埋春捲 可惜賣嗮🥲雖然真係有少少遠 身為區外人 我都覺得值得久唔久去一次 住附近既就一定要食🩷☺️唯獨一個缺點就係佢只限外賣🥡 食法包都還好 但係食麵既話就真係麻煩少少 我見附近都有個公園 有凳 可能要坐係個到食👀扎肉法包($39)法包超級脆 食到裡面麵包又保持到鬆軟既口感🥖 即使我哋唔係即刻食都唔會淋嗮 扎肉係側邊煎到脆脆哋 應該用左雞肉扎肉 而且精綷就係個肝醬超級香 仲超級大方咁🤓 配菜方面有大量醃蘿蔔同埋青瓜🥒 酸酸哋同成個包幾夾 有幾fresh🥗香茅牛肉撈檬($48)大大盒 好抵食!撈檬個隻好香 酸酸哋 好重魚露同埋越南香草味🌿 同埋唔係好辣🫶🏻 餐廳絕對唔吝嗇牛肉份量 超級多 牛肉好重香茅味 煎得好香 煮得啱啱好 唔會過熟 仲係好淋🤞🏻隔離都配左唔少生菜🥬、青瓜🥒、芫茜 令到成個餐唔會太膩 配埋牛肉食好解膩👍🏻越南咖啡☕️($18)我覺得咖啡味幾香 可惜可能夏天太熱🥵 搞到冰溶得太快 咖啡味變得好淡😿📍 Tuen Mun Baguettes (屯門)地址:屯門達仁坊24號好運洋樓地下15號舖
😬

我個人覺得幾好食 同埋好足料🤤
小店係越南人開的 食物主打越南法包 同埋檬粉
個日想食埋春捲 可惜賣嗮🥲

扎肉法包($39)

香茅牛肉撈檬($48)

越南咖啡☕️($18)

📍 Tuen Mun Baguettes (屯門)
地址:屯門達仁坊24號好運洋樓地下15號舖
  • 扎肉越南法包