2020-03-06 377 瀏覽
山長水遠嚟到屯門,經過見到哩間餐廳嘅門口就俾佢吸引咗,門口有啲俄羅斯公仔,裝修別緻,就入去一試。餐廳內部裝潢係復古嘅英倫工業風,帶年代感嘅擺設混搭染色舊木,深沉嘅木色軟化咗工業風嘅粗獷,令人有種居家溫暖嘅感覺。四個人叫咗個二人套餐再加配其他主菜同小吃🤓🥢二人套餐 $288二百幾蚊嚟講,有齊咁多款野食,都算係好抵👍🏻🥢黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士芝士只有表面果幾塊,但薯條炸得好香脆,熱辣辣咁食真係好正☺️老闆娘話薯條係加左黑松露油,如果就咁食唔沾醬,會食到淡淡嘅黑松露味。薯條配上黑松露醬同茄汁,香脆嘅薯條配上黑松露醬真係無法抵抗!極度推介👍🏻🥢是日餐湯餐湯好濃稠,蕃茄味十足,表面撒上少量香草粉。🥢虎蝦鹹蛋黃忌廉汁扁意粉哩道意粉似係fusion菜,中式嘅鹹蛋黃配上西式意粉,係幾有創意嘅配搭。鹹蛋黃汁遍布成碟意粉,仲有啲鹹蛋黃碎,但唔知點解食食下會有臘味煲仔飯嘅感覺,好有趣。蝦肉彈牙都夠大隻👍🏻 🥢香烤美國1855極黑安格斯肉眼扒配黑椒汁 8oz加左$40將主菜升級做牛扒,牛扒有成隻手掌咁大,但比較薄。牛扒牛味重,口感軟腍,外皮煎得夠香。可惜較多肥膏同筋部,有啲難切開。🥢甜品 意式奶凍比較少

四個人叫咗個二人套餐再加配其他主菜同小吃🤓
🥢二人套餐 $288
二百幾蚊嚟講,有齊咁多款野食,都算係好抵👍🏻

🥢黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士
黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士

🥢是日餐湯
餐湯好濃稠,蕃茄味十足,表面撒上少量香草粉。
蕃茄餐湯

🥢虎蝦鹹蛋黃忌廉汁扁意粉
虎蝦鹹蛋黃忌廉汁扁意粉

🥢香烤美國1855極黑安格斯肉眼扒配黑椒汁 8oz
香烤美國1855極黑安格斯肉眼扒配黑椒汁

🥢甜品 意式奶凍
比較少見無配醬嘅意式奶凍,只係撒上少少可可粉。奶凍好滑身,可惜我唔鐘意牛奶,而奶凍除左食到有牛奶味就無其他味道☹️
意式奶凍

🥢意大利黑松露博雅連奴芝士蘆筍野菌薄餅 $128
本身都試過pecorino cheese,算重羊奶味嘅一隻芝士,所以想試試混合黑松露加係薄餅上係咩味道。野菌多汁,再配合蘆筍幾清新,加上薄餅係餅乾底,所以即使成個薄餅都係羊奶芝士亦唔會感覺太膩太飽,但黑松露味唔突出。整體絕對無令人失望,值得一試😋
意大利黑松露博雅連奴芝士蘆筍野菌薄餅

🥢法式白酒忌廉煮青口配法炸薯 $88
青口算係較失望嘅一道菜,食唔出白酒同忌廉味,只係食到鹹味☹️青口肉亦較為乾身,唔夠肥美多汁。雖然配上香口炸薯條,價錢都算超值,但主要都係想食青口,而青口就表現遜色。
法式白酒忌廉煮青口配法炸薯

🥂自家併配花果茶
老闆娘推介比我地嘅飲品,我好怕果茶有酸澀味,本身睇外表以為好酸,但估唔到飲落去係好清新,夠解渴,仲有水果粒係裏面,好驚喜!必飲😻
自家併配花果茶

老闆同老闆娘都好nice,服務好好,點餐果陣會問你有咩喜好,再推介食物。由於疫症期間,食飯前都有幫客人量體溫同提供酒精搓手液,好細心!小店嚟講,食物同飲品種類算係好多選擇。由於店舖內位置唔算多,所以都等左五分鐘左右先有位,仲要一檯客接一檯客,相信餐廳都有一定嘅水準先可以係疫症期間都吸引到客人👍🏻用心嘅小店,價錢合理,仲要無加一,值得支持🥰
2020-03-01
黑松露薯條配22個月巴馬臣芝士