隔咗成個禮拜,終於肯整理啲Po😗 呢間係好耐之前係屯門碼頭附近食嘅Cafe,屯碼真係有啲遠🛳 好彩一入到去咁啱有位,所以唔洗等好耐🫶🏻 下面嘅嘢食係我哋3個人Share嘅,兩個大食啲,一個細食啲🤣💛鮮茄醬牛柳粒意大利飯 ($108)呢個飯都幾多牛柳粒,喺啲飯嘅底都仲有幾粒收埋咗😙 而個飯即使加咗啲茄醬落去都唔會太濕🍅 飯都係粒粒分明🍚💛香辣蒜片欖油大蝦意粉 ($98)🍝嗌咗加辣🌶 我覺得加完辣後都唔算好辣,對我嚟講,加咗都係吊下味,唔會太over😋 大蝦有4隻🦐 啲意粉嘅醬都係撈得好均勻,成件事就係辣辣地好正,好特別👍🏻💛泰式辣醬炸雞意大利粉 ($78)個意粉酸酸辣辣,好似食緊M記個泰式辣醬咁,啲炸雞都好入味,冇骨,而且唔厚炸粉😍上面三碟share食+價錢呢,我哋都覺得泰式辣醬意粉最特別🥇 其次我就鐘意辣蒜片意粉🥈最後就係牛柳粒飯,但三樣都好食😋💛辣肉腸簿餅 ($108)我冇expect 辣肉腸Pizza會有芝士😂 仲要係咁多🧀 拉曬絲❣️ 辣肉腸收埋咗係喺芝士同埋餅底嘅中間🤣 薄薄幾片🍕雖然同我諗嘅:好辣+冇芝士有啲出入,但係我都鐘意食呢個簿餅嘅👌🏻
鮮茄醬牛柳粒意大利飯

💛鮮茄醬牛柳粒意大利飯 ($108)
香辣蒜片欖油大蝦意粉

💛香辣蒜片欖油大蝦意粉 ($98)
泰式辣醬炸雞意大利粉

💛泰式辣醬炸雞意大利粉 ($78)

辣肉腸簿餅

💛辣肉腸簿餅 ($108)
鮮茄醬牛柳粒意大利飯
香辣蒜片欖油大蝦意粉