2019-07-09 351 瀏覽
近排去左屯門公園到參觀新起既共融遊樂場,陪朋友仔既小朋友們去玩完之後,覺得肚餓,去左搵下附近有咩餐廳好食,聽朋友講呢間餐廳好似係新開既,咁就打算一齊去試下啦。入到去一眼就可以望哂全場,大約可以坐到二十幾人到啦,而侍應就比左一張幾簡單既menu我地睇,總共係有七個餐比我地選擇既,我同朋友分別就揀左combo D「美國安格斯西冷(9安士)荷蘭汁配南瓜薯餅」同combo G「西班牙海鮮飯配焦糖青檸雞翼」。侍應再介紹佢地有個自助水吧比客人自己添飲既,分別有「鮮薑紅棗桂圓杞子水(熱)」、「薄荷鮮橙水(冷)」同「檸檬茶(冷)」,比客人自己選擇,都幾貼心嫁。Combo D美國安格斯西冷(9安士)荷蘭汁配南瓜薯餅($218)呢個分別須有美國安格斯西冷扒去做主菜,另外配有華都夫沙律,是日餐湯係南瓜濃湯,加上香炸南瓜薯餅,同埋精選生果組成。首先個沙律好新鮮,而個南瓜濃湯都保持到南瓜果種香甜既感覺,個西冷扒煮得好嫩滑,朋友唔太中意食太生既牛,叫左七成熟,煮得剛好熟,帶有少少粉紅色,入口又幾重牛味,不錯。南瓜薯餅又炸得金黃色,入口非常香脆,又不太油膩。Combo G西班牙海鮮飯配焦糖青檸雞翼 ($178)至於

Combo D
美國安格斯西冷(9安士)荷蘭汁配南瓜薯餅($218)
美國安格斯西冷扒
南瓜薯餅
沙律

Combo G
西班牙海鮮飯配焦糖青檸雞翼 ($178)
至於我呢個西班牙海鮮飯,賣相不錯,上面有好足料既海鮮,包括左有帶子,青口,大蝦,魷魚等。
同埋配答左泰國青木瓜沙律,呢個青木瓜沙律有適當既酸味,令到食指大動,是日餐湯都係南瓜濃湯,而個飯上面既海鮮係非常新鮮,入口好爽口,廚師掌控火喉得剛剛好,而個焦糖青檸雞翼都十分出色,炸得香脆既雞皮上加上酸甜既焦糖青檸醬,食入口味道同雞翼好夾,有陣清新既感覺,最後用左精選生果作結。
南瓜濃湯
焦糖青檸雞翼
精選生果
泰國青木瓜沙律

都幾適合一d唔想諗太多菜式配搭既人黎食,一個set就滿意左成餐飯既營養,作為單人食堂都不失為一個好選擇。
美國安格斯西冷扒
南瓜薯餅