今日同朋友喺屯門做完嘢,就決定喺去屯門搵野食,選擇呢間店雖然係偶然,但我都覺得幾好,唔錯嘅經歷。小店座位唔多,唔算寬敞,但勝在有人情味。我地叫咗兩份意粉🍝。南瓜湯🎃首先上咗南瓜湯,我自己唔鍾意南瓜就冇飲,朋友就會有少少稀,但都有南瓜喺裡面嘅。ok嘅!傳統意式卡邦尼意大利麵 $98呢份係朋友叫嘅卡邦尼,我自己覺得賣相好吸引,芝士片分佈碟上,好似好正。意粉就係比較硬嘅,我覺得硬嘅比較好!🤍然後就係煙肉比較多,好好味,少少脆,又夠鹹味,配意粉好襯!我朋友話上面就不過不失,但食到底比較多汁,變得更加好食!推薦!😛意式肉醬闊條麵(轉扁意粉)$78我叫嘅意粉🍝!我覺得唔太夠肉醬,但味道調得ok嘅!因為原本係闊條麵,但當日冇,就有少少失望啦,不過我都鍾意扁意粉,店員都有細心地問我要轉普通意粉/ 扁意粉,我覺得幾好!我覺得兩個人食晚餐$176都ok啊!食得飽,係屯門cafe好選擇!下次會想試下小食!

小店座位唔多,唔算寬敞,但勝在有人情味。

我地叫咗兩份意粉🍝。
南瓜湯

南瓜湯🎃

傳統意式卡邦尼意大利麵

傳統意式卡邦尼意大利麵 $98

意式肉醬闊條麵(轉扁意粉)

意式肉醬闊條麵(轉扁意粉)$78

2020-10-21
傳統意式卡邦尼意大利麵
意式肉醬闊條麵(轉扁意粉)