我敢講,呢間係我係香港暫時食過最高質素既居酒屋。先講佢唯一唔好既地方,就係平日夜晚都爆曬棚,所以有機會要坐吧檯,而吧檯其實無乜唔好,但問題係張凳無得"Long"腳,所以要d時間習慣。但除左呢樣,我係無expect過以飲野為主打既居酒屋,食物質素竟然可以咁好。先講個飯團,面面都煎到脆曬,再配上新鮮魚子,望落好似好易整,但其實少d心機都唔得。 之後個牛舌又厚又多汁,甚至同係日本係到既分別都唔大,仲有三款調味料自己簡,根本食曬成碟都會仲想encore。 之後蔥粒吞拿魚壽司,睇相都覺得誇張,好似唔洗成本咁落d吞拿魚,比例多過飯唔少,完全無偷工減料。 而唐揚炸雞亦都睇得出餐廳對自己食材既信心,因為件雞係原汁原味,完全無用大量既鹽去遮住雞本身既味道,代表佢地用既唔係cheap cheap雪藏雞。總括黎講令人想去多幾次
唐揚炸雞
申子飯團