近年去觀塘都是工作為主,滾水淥腳,很少機會在當區搵嘢食,極其量工作前後搵地方買咖啡,所以這餐廳雖然來過好幾次但從未坐下來試試其食物出品。我話得來過好幾次買咖啡,即是代表他們咖啡的水準很不錯。早陣子又有工作在鴻圖道進行,早了收工,有時間可以坐低食飯,終於有機會入來試一試。這裡的環境casual地舒適,完了工作在這裡回一回氣相當適合。我們三個人點了All Day Breakfast、Prawn Linguine及Hunter Signature Tiramisu。他們的All Day Breakfast,好食唔在講,最特出的是非常大份,可以講是我見過最大份的All Day Breakfast,好在我們三個人兩份主菜share,如果唔係一個人真係未必食得晒,勁!至於Prawn Linguine,這一個賣相,跟我在中環某極高檔次餐廳(即係貴)吃過的差不多一模一樣。當然,味道和用上的食材有差別,但價錢也有3倍幾的差別,所以我不會將兩件事作比較,純粹是見到相近的賣相所以第一個impression會有對號入座的感覺。這一碟Prawn Linguine $158,我認為價錢合理,味道也不錯,若然下次再來幫襯而又有幾個人一齊share食物的話,我一定會再點。至於睇落應該是該店的招牌甜品Hunter Signature Tiramisu (純粹我自己估,沒有問過餐廳是與不是),賣相、造法、份量都完全滿意,入到來這餐廳,就算你唔肚餓,我都絕對建議你點一份Tiramisu送你揀的那一杯優質咖啡。
All Day Breakfast
Prawn Linguine