家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
2020-03-04 3353 瀏覽
前幾日喺電視見到人地食河豚刺身 自己就好好奇 到底係咩味架呢🤔於是就上網搵下 點知發現原來香港都有得食😳 之後過咗幾日就約埋個friend一於去試下先😏間餐廳喺灣仔樓上鋪 不過喺樓下就見到咁大個招牌 實搵到!😂餐廳喺一樓 行上去都好方便坐低之後我哋即刻睇吓有冇河豚刺身先😏果然有得食!而且以刺身咁難整嚟講 二百幾蚊都算差唔多價錢呢度仲有好多其他唔同嘅壽司定食可以揀👍🏻我哋梗係二話不說叫咗個河豚刺身先啦🙈•河豚刺身🐡•-河豚刺身一向都難整 因為要好小心處理 唔係就會有得毒但呢度嘅師傅都整得幾乾淨 👍🏻河豚嘅味道本身淡淡的 但又幾鮮味佢仲可以配埋其他醬汁 蔥花一齊食 可以令河豚嘅味更加出色🤤 •青龍🐉•-之後再試吓佢哋其中之一嘅招牌菜-青龍淨係聽個名都夠霸氣 食落都唔錯!海苔碎加壽司飯包住入邊係炸咗嘅天婦羅蝦🦐再加上上面嘅魚子同埋沙律醬 口感豐富 外軟內脆之餘仲好惹味添!🤤•麒麟啤🍺•-放工點可以唔飲番杯阿🙈 我同個friend決定啤啤佢🍻之後仲叫咗個炸墨魚咀嚟送啤酒添☺️•炸墨魚咀🐙•-呢個炸墨魚咀餸酒一流 面頭唧啲檸檬汁 減少炸物嘅油膩感 而且細細粒 卜卜脆 可以慢慢食👍🏻•稻庭冷烏冬🍜•

間餐廳喺灣仔樓上鋪 不過喺樓下就見到咁大個招牌 實搵到!😂

河豚嘅味道本身淡淡的 但又幾鮮味
佢仲可以配埋其他醬汁 蔥花一齊食 可以令河豚嘅味更加出色🤤

•青龍🐉•
之後再試吓佢哋其中之一嘅招牌菜-青龍
淨係聽個名都夠霸氣 食落都唔錯!
海苔碎加壽司飯包住入邊係炸咗嘅天婦羅蝦🦐

呢個稻庭烏冬嘅質感彈牙 配埋烏冬嘅醬汁架蔥花同Wasabi
清新之餘 烏冬吸晒啲醬汁 好正阿🙈

•蜜桃雪芭🍧•
最後梗係用甜品作結尾啦🥰
呢個蜜桃雪芭性價比高 用原個蜜桃做器皿裝住蜜桃味嘅雪芭 而且估唔到佢哋嘅雪芭做得好好 比起出邊專業嘅更加柔滑 入味 無論外觀定味道都係一流🤤
難得第一次試到河豚刺身 感覺都幾好 而且呢度嘅食物質素都唔錯 仲有食完飯一定要食埋佢哋嘅甜品雪芭阿!👍🏻

• 青龍
  • 蜜桃雪芭