2021-06-25 147 瀏覽
咁啱阿媽話想打邊爐,但係落大雨又唔想出街。於是我就叫細佬直接去外賣邊爐湯底同埋火鍋料,唔使洗又唔使切,呀媽可以休息一天☺️☺️尚鮮之前已經有去過打邊爐,知道所有食材都新鮮而且質素有保證😋咁樣即興打邊爐鐘唔使預先訂,即日訂完就可以自取,而且散叫好似仲有折添👍🏻👍🏻細佬仲影左d堂食優惠,決定下次再encore 😋😋🎈姬松茸冬瓜湯呢個湯底用料十足,倒出黎已經有勁多料而且分量十足👍🏻打邊爐之前飲左啖湯,好清甜,飲落明顯唔係味精湯。🎈手切安格斯牛肥牛雪花紋清晰可見,入口即溶又有牛味😋😋我諗我一個人都可以食晒一份☺️☺️🎈脆鯇魚片最鍾意食魚既呀媽,一見到d魚就不斷話好靚好新鮮,色澤又好👍🏻魚肉爽口而且去骨好乾淨👍🏻🎈鮮炸脆響鈴打邊爐除左牛肉係必備,響聆亦都好重要😍😍所以指定細佬一定要買響鈴🤣響鈴新鮮炸起,返到屋企都仲係暖又脆,正😋🎈鮮打四寶丸四款手打丸都爽口彈牙,真材實料,唔會溝粉溝到冇晒口感👍🏻我個人最鍾意墨魚丸😋另外我哋仲有黃沙豬膶、豬皮、雙色水餃同埋蔬菜籃。豬潤新鮮,唔會有怪味👍🏻水餃入面d蝦都好大隻又彈牙,粟米又好甜,好滿足的一餐。❣️仲有值得一讚,餐廳有提供埋足夠豉油、辣椒、蔥同埋蒜,好貼心🥰雖然

細佬仲影左d堂食優惠,決定下次再encore 😋😋

🎈姬松茸冬瓜湯

🎈手切安格斯牛
手切安格斯牛

🎈脆鯇魚片
脆鯇魚片

🎈鮮炸脆響鈴
鮮炸脆響鈴

🎈鮮打四寶丸

雖然睇落好似唔係好多野,不過夠晒我地三個人食,最後唔想浪費咗d湯,淥多一個烏冬三個人食少少就超飽😋😋

其實果度除咗有打邊爐,仲有私房菜、串燒、刺身等等…..人多人少都岩食🤤🤤

#YummyLifeKat
2021-06-23