行過尖沙咀突然好想掃街食台式小食同時又好想食台式火鍋,本身打算忍痛二選一之際就搵到呢間可以滿足曬幾個願望嘅餐廳! 我地當時候係午飯時段可以點兩個一人鍋套餐,分別點左台式麻辣鍋同芝士牛奶鍋。當大部分所謂可以揀唔同湯底嘅火鍋其實都係「換湯唔換餸」,呢度佢每一個湯底都會配上唔同適合嘅食材,非常細心!台式麻辣鍋午市套餐 (HKD91)芝士牛奶鍋午市套餐 (HKD91)火鍋食材上本身見呢個價錢無乜太大期望,但份量其實非常充足,質素一啲都唔遜色,最驚喜係個款式非常之多,以芝士牛奶鍋為例,裡面有白豚肉、日本南瓜、豆皮蝦卷、鳴門卷、貢丸等等;而臺式麻辣鍋都有牛肉片、甜不辣、魚柳、鴨血、沙白、支竹等等。而去每個鍋都有王子麵非常掛湯! 最後當然都有點滷肉飯同幾款台式飲品過下掃街鋪癮!

台式麻辣鍋午市套餐 (HKD91)
台式麻辣鍋

芝士牛奶鍋午市套餐 (HKD91)
芝士牛奶鍋

最後當然都有點滷肉飯同幾款台式飲品過下掃街鋪癮!