2024-04-19 102 瀏覽
突然好想食生蠔,於是就慕名而來到山林道呢一間Oyster to go!雖然地方唔係太大,但係勝在裝修簡潔我哋今次就叫咗一口炸芝士🧀非常有驚喜,外脆內軟好好味香脆粗薯條配松露沙律醬及單骨雞翼都炸得好酥脆松露野菌忌廉湯好creamy 又有松露香👍芝士煙肉卡邦尼意粉雖然係一款好普通嘅意粉,但真係值得一讚好出色,意粉硬度適中,每條都掛上醬汁,醬汁好香濃,唔似平時出邊食嗰啲我哋食完一碟再一碟😅秘制燒汁和牛粒味道唔錯,如果整得再香口啲會比較好OYSTER SET我嘅主菜嚟啦,$398 就有12隻生蠔🦪+2杯housewine生蠔非常新鮮肥美,性價比極高黑松露蟹肉意粉及鵝肝意粉 🍝都係值得推介嘅👍美國頂級安格斯肉眼牛扒配薯條好出色,煎得恰到好處,好香口👍最後就梗係唔少得同四月之星嘅沙膽同埋琪琪表姐切蛋糕啦!沙膽見到自己個名,寫咗係甜品碟上面,興奮到不得了!仲要去咗一個長達2分鐘嘅願望⋯⋯😅仲要啊,平時唔食cheese cake嘅沙膽,竟然一次過食咗兩件Blueberry cheese cake 🧀 🍰 😆😆食完呢一餐真係大滿足
雖然地方唔係太大,但係勝在裝修簡潔

我哋今次就叫咗
一口炸芝士🧀
非常有驚喜,外脆內軟好好味

香脆粗薯條配松露沙律醬及單骨雞翼都炸得好酥脆

松露野菌忌廉湯
好creamy 又有松露香👍

芝士煙肉卡邦尼意粉

秘制燒汁和牛粒
味道唔錯,如果整得再香口啲會比較好

OYSTER SET
生蠔非常新鮮肥美,性價比極高

黑松露蟹肉意粉及鵝肝意粉 🍝都係值得推介嘅👍

美國頂級安格斯肉眼牛扒配薯條
好出色,煎得恰到好處,好香口👍

最後就梗係唔少得同四月之星嘅沙膽同埋琪琪表姐切蛋糕啦!

食完呢一餐真係大滿足
生蠔set