2024-04-19 73 瀏覽
突然好想食生蠔,於是就慕名而來到山林道呢一間Oyster to go!雖然地方唔係太大,但係勝在裝修簡潔我哋今次就叫咗一口炸芝士🧀非常有驚喜,外脆內軟好好味香脆粗薯條配松露沙律醬及單骨雞翼都炸得好酥脆松露野菌忌廉湯好creamy 又有松露香👍芝士煙肉卡邦尼意粉雖然係一款好普通嘅意粉,但真係值得一讚好出色,意粉硬度適中,每條都掛上醬汁,醬汁好香濃,唔似平時出邊食嗰啲我哋食完一碟再一碟😅秘制燒汁和牛粒味道唔錯,如果整得再香口啲會比較好OYSTER SET我嘅主菜嚟啦,$398 就有12隻生蠔🦪+2杯housewine生蠔非常新鮮肥美,性價比極高黑松露蟹肉意粉及鵝肝意粉 🍝都係值得推介嘅👍美國頂級安格斯肉眼牛扒配薯條好出色,煎得恰到好處,好香口👍最後就梗係唔少得同四月之星嘅沙膽同埋琪琪表姐切蛋糕啦!沙膽見到自己個名,寫咗係甜品碟上面,興奮到不得了!仲要去咗一個長達2分鐘嘅願望⋯⋯😅仲要啊,平時唔食cheese cake嘅沙膽,竟然一次過食咗兩件Blueberry cheese cake 🧀 🍰 😆😆食完呢一餐真係大滿足
雖然地方唔係太大,但係勝在裝修簡潔

我哋今次就叫咗
一口炸芝士🧀
非常有驚喜,外脆內軟好好味

香脆粗薯條配松露沙律醬及單骨雞翼都炸得好酥脆

松露野菌忌廉湯
好creamy 又有松露香👍

芝士煙肉卡邦尼意粉

秘制燒汁和牛粒
味道唔錯,如果整得再香口啲會比較好

OYSTER SET
生蠔非常新鮮肥美,性價比極高

黑松露蟹肉意粉及鵝肝意粉 🍝都係值得推介嘅👍

美國頂級安格斯肉眼牛扒配薯條
好出色,煎得恰到好處,好香口👍

最後就梗係唔少得同四月之星嘅沙膽同埋琪琪表姐切蛋糕啦!

食完呢一餐真係大滿足
生蠔set
生蠔set
  • 黑松露蟹肉意粉
  • Oyster  set
  • 炸芝士
2024-03-26 90 瀏覽
假的週末就是懶洋洋 睡醒想吃什麼就吃什麼 今天突然想吃生蠔 朋友說這間性價比很高 就跟她來試一試 @oystertogo 叫了一個生蠔套餐 真的非常划算 大概幾百塊就已包括一大盤新鮮生蠔 有一個主菜及一杯飲品時令生蠔🦪店員叫我們順著次序食 總共6款 每隻各有不同餐廳店員首先推介6款生蠔俾我地從爽口到海水到大大隻creamy質感(店員超用心提我地食既次序)一次過滿足晒咁多個願望除了生蠔外 還有沙拉、粗薯條🍟仲有羊架同牛扒作主菜一齊share食添!😋
假的週末就是懶洋洋

時令生蠔🦪店員叫我們順著次序食
總共6款 每隻各有不同

餐廳店員首先推介6款生蠔俾我地
從爽口到海水到大大隻creamy質感
(店員超用心提我地食既次序)
一次過滿足晒咁多個願望
除了生蠔外 還有沙拉、粗薯條🍟

仲有羊架同牛扒
作主菜一齊share食添!😋
2024-02-22
2024-03-22 76 瀏覽
平民想擁有貴族般的食物享受終於給我遇上了 尖沙咀應該只此一家 平時經過山林道這家Oyster主食餐廳都很想進去一試 因環境食材非常高級怕昂貴都沒進去 怎料衝動進去一試 性價比高得無法想像 我因而一二在再而三的去了幾趟 想吃新鮮種類又多的生蠔? 但又不想太破費? 這一家絕對值得選擇
今日去完山林道做瑜伽,經過呢間oyster to go平時都冇乜點為意有呢間店,見入邊都多人,同埋啲蠔睇落新鮮,所以誘惑咗我入去😍佢哋有分唔同國家嘅生蠔,老闆好好人又幫我地分析要有邊嗰國家嘅生蠔食,先達至最佳口感,又唔會俾其他生蠔搶哂d味🤤配埋其他主食,例如鵝肝意粉,😊更加好食!推薦俾大家
今日去完山林道做瑜伽,經過呢間oyster to go

配埋其他主食,例如鵝肝意粉,😊更加好食!
推薦俾大家
農曆新年的聚餐,我來到尖沙咀的一家別緻蠔吧。這家餐廳的老闆娘曾是2018年香港開蠔公開組冠軍,所以他們在分享開蠔的經驗上絕對有心得。-首先,他們用刀巧妙地打開生蠔,連同貝柱一起享用。讓我體會到最完美的生蠔食經。接著三款精緻的小食。雞泡魚乾不僅不會太硬,也不會太鹹。炸雞翼外酥內軟,令人吃過不停。而黑松露大啡菇更是帶著豐富的爆汁。-精選的生蠔套餐,共有12隻生蠔,來自3至6個不同的國家。這裡的生蠔極其新鮮,只要輕輕拮拮蠔邊,你可以看到生蠔仍然在動喔,它仿彿在告訴你,我好新鮮呀⋯⋯生蠔套餐包兩杯餐酒,朋友來搭配著蠔的鮮美滋味。-法式香草煎羊架,香草味撲鼻,肉質嫩。-這次聚會真是愉快無比,除了學到了關於生蠔的知識,還結識了一班新朋友。

炸雞翼外酥內軟,令人吃過不停。
而黑松露大啡菇更是帶著豐富的爆汁。

生蠔套餐包兩杯餐酒,朋友來搭配著蠔的鮮美滋味。
法式香草煎羊架,香草味撲鼻,肉質嫩。

2024-02-19
  • 生蠔
講一下呢間我好多年前就幫襯嘅蠔吧!以前冇呢加咁多蠔吧,就算餐廳有賣生蠔,啲選擇都好少。勁鍾意食生蠔嘅我,想當年嚟呢間蠔吧完全打開左眼界去左一個新領域🤣嘩原來有咁多品種!老闆仲會教點樣將𠝹出生蠔連埋貝柱享用、介紹生蠔食法,同埋俾我地睇啲生蠔生鮮到仲識郁架!今日淨係食左沙律、雞泡魚乾、生蠔、羊架,但✨我極想推薦佢地嘅「啤酒煮麵包蟹」🦀好多年前食過,雖然今日冇叫到,但咁多年回憶返都仲係好正,直到呢加,係第間餐廳都冇食過!✦凱撒沙律 $68✦松露薯條 $68✦雞泡魚乾 $58✦法式香草煎羊架 $268[Oyster Set]$398✦生蠔 12隻 (精選3-6種不同國家嘅生蠔)✦餐酒 2杯

✦凱撒沙律 $68
✦松露薯條 $68
✦雞泡魚乾 $58
✦法式香草煎羊架 $268
[Oyster Set]$398
✦生蠔 12隻 (精選3-6種不同國家嘅生蠔)
✦餐酒 2杯

2024-01-23 121 瀏覽
店面唔大,舒服,好適合同朋友吹水gathering一直都知道呢度d蠔新鮮好味,但我唔食生蠔㗎喎🤣今次陪朋友嚟,朋友食生蠔一樣舔舔脷,我就食焗蠔,香噴噴,熱辣辣,正👍請老闆推介一下啲熟食主食,我哋最後點咗兩款唔同嘅黑松露意粉&卡邦尼意粉。啲粉真係好有驚喜,吸晒啲汁嘅味,好Rich,我已經打算下次嚟encore 意粉🤣其實前菜炸物&刺身一樣出色,刺身賣相靚,打卡good甜品方面,個人比較喜歡蘋果雪葩,覺得出面比較少有,好清新,作為食完濃味嘢嘅結束好好。朋友就鍾意佢哋自家製嘅布甸,因為明顯比出邊嗰啲少糖,比較健康
店面唔大,舒服,好適合同朋友吹水gathering

其實前菜炸物&刺身一樣出色,刺身賣相靚,打卡good

2024-01-08
  • 黑松露蟹肉意粉
  • 卡邦尼意粉
  • 焗蠔
  • 黑松露鵝肝意粉
Small cosy restaurant, friendly service, good selection of oysters.Although not all oysters on the (very long) list are available, we picked 6 different types of oysters and they are all very fresh and tasty.We didn't have to order everything in one go - we ordered the oysters, then some snacks, then the main course, the experience was so chill and we sat there for around 3 hours, and we reluctantly left after finishing 2 bottles of wine.Apart from the oysters, the snacks and main are also made
Apart from the oysters, the snacks and main are also made perfectly.  We had the grilled mushroom, prawn cocktail, fries and chicken wing as snacks, and grilled scallops and black truffle pasta as the main.   all very tasty.
Service was attentive - the staff was okay for us to move our table (as our neighbour was too loud) and she was dashing in and out to refill my wine before my glass dried out.
Good value for money will definitely go back again.

2023-11-03
  • Oysters
2023-10-15 329 瀏覽
掛住食,有些食物沒有影相。生蠔勁新鮮多選擇而且價錢合理適合喜歡食蠔的朋友燒虎蝦,帶子刺身,龍蝦湯都好好食海膽芝士多士,車厘蜆,牛扒,意粉一般。而且價偏貴。環境服務都一般本來想叫法國膏蟹,但職員話要預訂餐牌明明冇寫要訂總括來說,今晚食的海鮮都鮮甜美味,熟食只用作填飽肚子

掛住食,有些食物沒有影相。

生蠔勁新鮮多選擇
而且價錢合理

適合喜歡食蠔的朋友

燒虎蝦,帶子刺身,龍蝦湯都好好食

海膽芝士多士,車厘蜆,牛扒,意粉一般。而且價偏貴。

環境服務都一般

本來想叫法國膏蟹,但職員話要預訂

餐牌明明冇寫要訂

總括來說,今晚食的海鮮都鮮甜美味
,熟食只用作填飽肚子

車厘蜆
2023-10-14
2023-09-18 269 瀏覽
同朋友慶生,五個大人一個BB。唔留神BB抓跌左杯飲品,職員馬上黎清理完全無黑面,保持非常友好態度,仲送返個杯飲品比我地。食物方面,生蠔新鮮款式多,叫左12隻set,配2杯白酒。牛扒味道幾好,七成有啲熟左少少,下次叫五成差唔多。幾款小食都係即炸熱辣辣,不過不失。意粉試左大蝦意粉同肉醬千層面,味道不錯的,但略嫌份量少左啲。星期日晚唔算好多客,鍾意靜靜地慢慢食享受晚餐可以一試。人均大概370,性價比算係咁。
同朋友慶生,五個大人一個BB。

2023-09-17
生日
2022-11-15 969 瀏覽
好耐之前食過一次今次同朋友食生日食飯就一早book左呢間餐廳 朋友鍾意海水比較重少少既生蠔 就幫佢揀左兩款比佢 我朋友都好滿意😋😋 卡邦尼意粉個汁同埋個味完全係岩岩好 下次會再黎😋😋😋
好耐之前食過一次
今次同朋友食生日食飯就一早book左呢間餐廳
下次會再黎😋😋😋
  • 生蠔
今次慶祝男朋友生日,因為男朋友鐘意食生蠔所以book左呢間餐廳💓我地叫左個set 大約$398 包:🔴芝麻醬沙律🥗評價:⭐️⭐️⭐️沙律有車厘茄、面包粒,正常味道🔴生蠔x 6 隻🦪(可補差價食$32以上嘅生蠔)評價:⭐️⭐️⭐️⭐️我地補差價叫左兩隻美國蠔,聽店員講比較creamy,食落都幾肥美😋;其餘$32蠔正常,抵食;讚一讚店員,佢地好細心咁推介🫶🏾🔴黑松露蟹肉意大利粉🦀🍝 (補差價叫,原本係卡邦里意粉)評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️冇影到相但係超級好食;真黑松露+蟹肉,黑松露味好香,醬汁奶香,意粉creamy,超推😍🔴牛奶布丁🐄🍮評價:⭐️⭐️⭐️正正常常🔴單點:大元貝刺身 好似$168🧊評價:⭐️⭐️⭐️有兩粒,同半手指差唔多長,好厚,大約食4啖,但味道比較淡,有口感但冇乜鮮甜味,算係過下口癮🤤🔴服務態度👫🏻評價:⭐️⭐️⭐️⭐️今次係book左生日優惠,改左3次時間,店員都好有耐性幫手安排。雖然上菜比較慢,但服務有禮,會主動換走污糟碟🍽☺️值得提係,店員配合我靜雞雞咁拎左蛋糕去寫字🍰因為本身男朋友好近雪櫃位差啲穿煲🤣店員仲主動幫手影相😊謝謝你地💓

🔴芝麻醬沙律🥗
評價:⭐️⭐️⭐️
沙律有車厘茄、面包粒,正常味道

🔴生蠔x 6 隻🦪(可補差價食$32以上嘅生蠔)
評價:⭐️⭐️⭐️⭐️

🔴黑松露蟹肉意大利粉🦀🍝
(補差價叫,原本係卡邦里意粉)
評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🔴牛奶布丁🐄🍮
正正常常

🔴單點:大元貝刺身 好似$168🧊
帶子  大元貝

🔴服務態度👫🏻
評價:⭐️⭐️⭐️⭐️
生日   Cheese  Cake

雖然上菜比較慢,但服務有禮,會主動換走污糟碟🍽☺️

生日   Cheese  Cake
2022-07-20 871 瀏覽
好味😋😋😋😋回頭 🤩🤩🤩性價比 💯💯💯💯Oyster set $398 12隻生蠔 係生蠔呀! 係menu上可以揀幾款$32蚊生蠔, 多左就要補差價啦!依家仲包2杯紅/白house wine
好味😋😋😋😋

回頭 🤩🤩🤩

性價比 💯💯💯💯

Oyster set $398 12隻生蠔 係生蠔呀!

係menu上可以揀幾款$32蚊生蠔, 多左就要補差價啦!

依家仲包2杯紅/白house wine

2022-06-13 992 瀏覽
嚟到山林道,大把好嘢食。諗住隨便Walk in一間,點知大部份都冇位。😞😞😞😞見到呢間Oyster to go, 咁啱想食蠔,就試吓,冇book位等咗大概15分鐘。 餐廳唔算多位,不過坐得OK唔算逼夾。😆叫咗四款蠔,有南非同法國。 因為呢個季節冇澳洲蠔。 聽咗推介揀咗幾款唔太重海水味嘅。比較creamy 嘅你試吓。開頭以為呢個夾係keep住張寫好嘅單,原來係攞嚟夾檸檬嘅。 😆😆😆另外仲嗌左個黑醋沙律🥗個sauce 好好味。 份量足夠兩個人食。 另外再嗌多咗一份腸同千層麵最後帶咗檸檬益力多乳酸 正常☺️

另外仲嗌左個黑醋沙律🥗

個sauce 好好味。 份量足夠兩個人食。
另外再嗌多咗一份腸同千層麵
最後帶咗檸檬益力多乳酸 正常☺️
2022-05-22
  • 黑醋沙律
2022-05-09 714 瀏覽
意粉很好吃,令人念念不忘。小吃叫了炸雞&薯條,都在水平。羊架很肥味。生蠔都明白不是"當造"季節,所以并不肥美,只是過過口癮。#值得推薦  #value for money
意粉很好吃,令人念念不忘。小吃叫了炸雞&薯條,都在水平。
羊架很肥味。
生蠔都明白不是"當造"季節,所以并不肥美,只是過過口癮。

#值得推薦  #value for money
2022-05-01