身為甜品控既我✧*。٩(ˊωˋ*)و✧*。專誠過黎試試佢地既名物 -麻糬窩夫-當日下午時段去到 等左~15MINS位入到去 CAFE原來係被落地玻璃包圍住內部裝潢好有日系感 日光充沛☀但由於西斜 所以好熱 HAHAHA !!-♪ 和風煙熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面頰手工意大利寬帶麵手工意大利麵食到有香濃蛋味 (。ӧ◡ӧ。)配以辣蕃茄汁同澳洲和牛面頰 酸辣鹹甜 牛味香濃夾埋一齊令到味道層次好豐富 //♪ 日式ALL DAY BREAKFAST日式洋食將日式同西式食物融為一體不得不讚個西京三文魚好好味 甜甜鹹鹹🥰入面仲有炒蛋 炒雜菌 菠菜 薯餅 酸種包 牛蒡 醃羅蔔同味噌啫喱令人覺得新奇有趣 不過我都係鍾意西式全日早餐多啲 !!♪ 焙茶黑糖麻糬窩夫\\ 登登登 // 主角出場原本係想食抹茶麻糬窩夫既不過太多賣已經冇晒 所以叫左焙茶黑糖麻糬窩夫❣️**PS 我地叫完之後都冇晒焙茶黑糖了窩夫夠晒份量 麻糬帶有濃濃黑糖味而且非常煙靭再配埋豆腐味雪糕 成個配搭可以用100分去形容 (❁´ω`❁)♪ 靜岡抹茶好濃抹茶味 但又做到唔會過苦比出面好多CAFE好飲 大推☆♪ FLAT WHITE 正常發揮-鹹食
身為甜品控既我✧*。٩(ˊωˋ*)و✧*。
專誠過黎試試佢地既名物 -麻糬窩夫-
當日下午時段去到 等左~15MINS位
入到去 CAFE原來係被落地玻璃包圍住
內部裝潢好有日系感 日光充沛☀
但由於西斜 所以好熱 HAHAHA !!
♪ 和風煙熏辣茄汁配慢煮澳洲和牛面頰手工意大利寬帶麵
手工意大利麵食到有香濃蛋味 (。ӧ◡ӧ。)
配以辣蕃茄汁同澳洲和牛面頰 酸辣鹹甜 牛味香濃
夾埋一齊令到味道層次好豐富 //
♪ 日式ALL DAY BREAKFAST
日式洋食將日式同西式食物融為一體
不得不讚個西京三文魚好好味 甜甜鹹鹹🥰
令人覺得新奇有趣 不過我都係鍾意西式全日早餐多啲 !!
♪ 焙茶黑糖麻糬窩夫
比出面好多CAFE好飲 大推☆
♪ FLAT WHITE 正常發揮
鹹食冇太大驚喜 可省去
但絕對會再黎食其他口味既麻糬窩夫 (゜▼゜*)哈
Ukiyo (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓610號舖
焙茶黑糖麻糬窩夫
2023-07-08