2024-04-24 132 瀏覽
之前去過呢間餐廳銅鑼灣分店已經覺得好鍾意可以再訪,今日同老公出開尖沙咀行,順便去埋尖沙咀店食Lunch 。餐廳Lunch 除咗有Semi-Buffet menu也有 行政套餐可以揀。出面有個長型吧枱位置擺放了semi-buffet 的炸物、沙律🥗、甜品。仲會包一個是日餐湯,今日係🔸蘑菇忌廉湯🔸, 呢個湯好濃郁好香👍🏻Main course:🔶燒紐西蘭10oz肉眼扒配薯條🔶來得Grill room 我一定會想食牛扒😙,因為食過幾次都係咁高質, 牛扒要左5 成熟,熟度控制得恰到好處,烤過的牛扒外層香脆帶點炭香味,肉質仲保持到juicy ,薯條亦炸得熱辣辣好香脆。🔶牛肝菌磨菇意大利飯🔶老公好鍾意呢個飯,好香濃的牛肝菌味,意大利飯質地煮得剛剛好,食落口感好好,個汁帶點好輕的芝士味配合整得好好,食完唔會覺得好膩。🔹Tropical Punch 店員推介佢哋嘅Mocktails都唔錯,我叫左杯來試吓,杯飲品賣相好靚,濃濃的果汁香。🔹Hot Lemon Tea呢度位置方便,環境好好,食物高質,服務員態度細心有禮,好值得推介。

Main course:
🔶燒紐西蘭10oz肉眼扒配薯條🔶