2024-02-21 9 瀏覽
大概每個打工仔難免遇到工作上的委屈⋯⋯最好復原的方法就是找朋友吐吐苦水🥲🥲剛到店內店員主動送上冰水及前菜⋯我第一時間要求上酒(我需要酒!!🤭)等上酒嘅期間可以欣賞下居酒屋嘅裝修⋯整幅牆身陳列各種日本酒!影相打卡不錯!📸天花亦掛滿油清酒樽做既燈飾!今晚點嘅食物有點多,所以用♥️去表達我嘅喜愛啦!♥️雞皮串♥️雞肝 ♥️燒雞尾 ♥️厚燒牛舌♥️豬肉芫荽卷♥️雞皮餃子♥️炸芝士條♥️酒盜芝士 ♥️燒白飯魚乾比較鍾意雞肉類串燒,油脂豐富,燒得又啱啱好!當然, 芝士同魚乾依然係最好酒肴小食。介紹下今晚的清酒:🍶菊の笥 肉の魅惑 (精米50% 酒精度3%)米味甜味適中, 如果酒量不是太好可以揀菊の笥 。🍶仙窗 無垢 生原酒 (精米50% 酒精度未有提供)酒的酸味較菊の笥重一點, 有開胃作用🍶菊姫 鶴乃里生(精米65% 酒精度16%)今天最新限定酒,味道上有特別風味, 易入口. 老闆解釋釀酒方法不同。🍶士田 (精米90% 酒精度16%)♥️ 四款清酒比較鐘意米味比較重嘅士田,配串燒炸物都好夾,酒精濃度比較高。提提大家二月份逢星期一有清酒7折優惠! 星期四仲有Sake Flight! 😆😆嗝~吃飽結帳回家好好休息
大概每個打工仔難免遇到工作上的委屈⋯⋯
最好復原的方法就是找朋友吐吐苦水🥲🥲

剛到店內店員主動送上冰水及前菜⋯
我第一時間要求上酒(我需要酒!!🤭)
等上酒嘅期間可以欣賞下居酒屋嘅裝修⋯
整幅牆身陳列各種日本酒!影相打卡不錯!📸
天花亦掛滿油清酒樽做既燈飾!

今晚點嘅食物有點多,
所以用♥️去表達我嘅喜愛啦!
♥️雞皮串
♥️雞皮餃子
♥️炸芝士條
♥️酒盜芝士
♥️燒白飯魚乾

比較鍾意雞肉類串燒,油脂豐富,燒得又啱啱好!
當然, 芝士同魚乾依然係最好酒肴小食。

介紹下今晚的清酒:

🍶菊の笥 肉の魅惑 (精米50% 酒精度3%)
米味甜味適中, 如果酒量不是太好可以揀菊の笥 。

🍶仙窗 無垢 生原酒 (精米50% 酒精度未有提供)
酒的酸味較菊の笥重一點, 有開胃作用

🍶菊姫 鶴乃里生(精米65% 酒精度16%)

🍶士田 (精米90% 酒精度16%)♥️

嗝~吃飽結帳回家好好休息!
明天再努力!
2024-02-19