尖東海旁嘅一條內街新開咗一間越泰菜,裝修以紅藍做主調,好有異國風情! 🤪Grilled Beef Sirloin ($138)用一條條嘅香茅包住西冷牛肉片嚟燒,令到牛肉有炭燒焦香味之餘仲多咗浸香茅味,仲伴有濱海米粉, 沙律菜,醬料中分別有甜酸醬同埋沙嗲醬任揀😝Chicken Salad ($98)越式嘅沙律以多種椰菜為主,有啲甜辣汁嘅感覺,好惹味同埋就算冇寫辣椒但都有少少辣🌶️Stir-Fried Beef ($138)呢個炒牛肉又係惹火之選😛 用咗好多辣椒去炒,而且好香好香羅勒葉味🥹herbs嘅愛好者必食Green Curry Chicken Fried Rice ($148)雞肉青咖喱相對就比較不過不失,雞肉唔係煎香嗰啲,但半碟好似係酸酸甜甜嘅生芒果同埋椰肉絲,酸甜開胃😚Virgin Lemongrass Mojito ($78)食完啲辣嘢飲番杯Mojito簡直一流!仲要冇酒精嘅版本,薄荷葉完全冇慳佔咗三份一!甜度同埋薄荷葉嘅味道恰到好處,三兩下就飲晒😝

Grilled Beef Sirloin ($138)

Chicken Salad ($98)

Stir-Fried Beef ($138)