黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (棉登徑)
2023-07-27 32 瀏覽
係尖沙咀K11商場附近嘅黑門水產,門口以日式燈籠點綴,貼滿了明星到訪嘅相片,今日就一探究竟,了解下呢間餐廳嘅吸引之處我點了今次點左三文魚加州反卷、海膽蟹味噌甲羅燒、令大漁魚子醬脆脆包、大板燒、炭燒味淋魚乾&燒小章魚丸。首先是三文魚加州反卷,三文魚非常鮮美、肉質鮮嫩,配上酥脆加州卷,魚子嘅口感爽脆,配搭得幾好食接下來是海膽蟹味噌甲羅燒,這道菜很特別,海膽、魚子、蟹肉、蟹膏、蔥、鵪鶉蛋在係蟹殼上燒&混合,再放在梳打餅上食。海膽的味道非常濃郁,融合了蟹肉和蟹膏的風味,非常美味。極上大漁貝燒都幾特別,蠔、蝦、海膽、元貝等加上特製醬汁,燒到岩岩好,每樣海鮮都新鮮令大漁魚子醬脆脆包的脆脆包十分酥脆,面層鋪左海膽、魚子、蟹肉、魚子醬等,賣相吸引炭燒味淋魚乾係另一道非常特別的菜。這種魚乾經過炭火燒烤後,表面變得酥脆,內部則保持了鮮嫩的口感。大板燒都唔錯,面層有豬肉,章魚小丸子外脆內軟,另外桃汁都好好飲