2024-04-26 6 瀏覽
呢間火鍋店就係The One斜對面,屬中高價位,食材、環境同服務質素都好好。餐廳入面座位寬敞,燈光柔和,裝修幾有氣派,盡夜晚顯高級感。仲有幾間VIP房,私隱度幾高。另外職員都會好細心幫你留意住啲火候同埋幫你過濾走啲火鍋上面嘅油脂。🔥火焰三椰雞鍋 $328呢個湯底真係超級正,除咗有雞同埋椰子之外,仲加入一個椰青水、一個椰皇水同雞湯,店員喺你面前加嘅,一開始仲落嗰啲酒炒隻雞,再噴埋火焰真係有啲驚喜(掛住望唔記得咗影低),咁樣就變成新鮮嘅椰子雞湯,超清甜!!雖然價錢有點貴,但個鍋冇得挑剔,雞肉嫩滑湯底鮮甜。🦑手打黑松露墨魚丸(半份)$52半分有四粒,好濃嘅黑松露味,同墨魚丸超夾。墨魚丸嘅口感好彈牙,仲食到墨魚粒。好食到要encore多份。🍤手打蝦滑 $98個擺盤好精緻,蝦滑好新鮮而且都好彈牙。🥟自家製黑松露蟹肉餃(半份)$68極推介,一定要點呀!先講個餃皮好薄,而入面包咗滿滿嘅菇同蟹碎,重點呢個餃的黑松露味比黑松露墨魚丸更出味🤩🤩。呢款我都係encore咗多份😚。🦀鱈場蟹棒$68蟹棒鮮甜,煮十幾秒就已經食得。🥬皇帝菜$48問咗店員原來係有機皇帝菜嚟,唔怪之得食落超爽口。🍜稻庭烏冬$48

🔥火焰三椰雞鍋 $328

雖然價錢有點貴,但個鍋冇得挑剔,雞肉嫩滑湯底鮮甜。

🦑手打黑松露墨魚丸(半份)$52

🍤手打蝦滑 $98
個擺盤好精緻,蝦滑好新鮮而且都好彈牙。

🥟自家製黑松露蟹肉餃(半份)$68

🦀鱈場蟹棒$68
蟹棒鮮甜,煮十幾秒就已經食得。

🥬皇帝菜$48
問咗店員原來係有機皇帝菜嚟,唔怪之得食落超爽口。

🍜稻庭烏冬$48